Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO/ Președintele Iohannis își lansează noua carte la Alba Iulia: ”Pas cu pas am ajuns în Europa”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Klaus Iohannis se află la Târgul de Carte ”Alba Transilvana”, care se desfășoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, unde își lansează noua carte, “EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”. Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri cu cititorii în întreaga țară, în unele dintre cele mai importante instituții culturale și educaționale.

În fața publicului care a umplut până la refuz Casa de Cultură a sindicatelor, președintele a vorbit despre cartea sa, dar și despre situația politică a țării, despre rezultatele alegerilor europarlamentare și referendumului, despre pactul pe care l-a propus partidelor politice.

[nggallery id=7224]

Șeful statului și-a încheiat prezentarea cărții declarând că își va lansa și următorul volum aici, deoarece: ”Alba Iulia este una dintre locațiile mele preferate”. Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor a avut și o scurtă sesiune de autografe:

YouTube video

După evenimentul de la Târgul de Carte ”Alba Transilvana”, Klaus Iohannis a vizitat Cetatea Alba Carolina și a asistat la defilarea Gărzii Cetății, moment care a dat startul unui alt eveniment așteptat cu nerăbdare de albaiulieni: ”AlbaFest”.

[nggallery id=7225]

Înainte de plecarea din Alba Iulia, președintele a avut și o întâlnire cu autoritățile locale din județ.

Volumul este un ghid care prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocari pe care le infrunta în prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are România în contextul apartenenței la proiectul comunitar.

YouTube video

„Am încercat să prezint, într-o maniera accesibilă, principalele mecanisme, valori și teme politice relevante pentru constructul european. Intentia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicatii concise si raspunsuri la intrebari esentiale, dar sensibile, care preocupa un numar mare de cetateni si care pot genera confuzii. Intrebarile la care am incercat sa ofer raspunsuri in aceasta carte sunt foarte variate, iar ele incep de la legitimitatea noastra istorica de a apartine spatiului comunitar si se incheie cu modul in care ne proiectam prezenta in Uniune, in viitoarea perioada. De asemenea, ele au la baza convingerea ca este de datoria politicienilor sa informeze propriii cetateni despre modul de functionare al mecanismelor politice si despre marile teme care solicita, astazi, atentia lumii intregi”, afirma Klaus Iohannis in introducerea cartii.

Președintele explica, în cartea lui, valorile care definesc Uniunea Europeana si care au dus la cea mai lunga perioada de pace din istoria continentului, importanta Flancului Estic, dar si ce implica pentru Romania apartenenta la proiectul comunitar, intr-o pledoarie convingatoare pentru spirit civic si responsabilitate. Astfel, cartea urmareste o mai buna intelegere a proiectului european de catre cetateni, prin prezentarea unor teme si concepte de baza pentru politica europeana, precum si prin descrieri, argumente si explicatii legate de UE si rolurile acesteia.

[nggallery id=7223]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea