LIVE VIDEO/ FOTO: Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii ei, astăzi, la Sala Unirii, la ședința solemnă de Guvern dedicată celebrării Zilei Naționale a României

Paul Voicu - Primar 2020

Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii din Cabinetul ei sunt, astăzi, în Alba Iulia. Vor participa la o ședință solemnă de Guvern dedicată celebrării Zilei Naționale a României, la Sala Unirii unde acum 100 de ani s-a hotărât unirea Transilvaniei cu România.

Sosiți cu aproape o oră întârziere față de programul anunțat, membrii Cabinetului Dăncilă, însoțiți de liderii PSD Alba, prefectul Dănuț Hălălai, directori ai unor instituții și reprezentanți ai administrației locale au vizitat Monumentul Unirii, unde au făcut poze de grup, după care au intrat în Catedrala pentru întrevederea programată cu ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Alba-Iulia.

ELIT

Înainte de începerea ședinței solemne, membrii Guvernului au depus o coroană de flori la statuia voievodului Mihai Viteazul, din Piața Cetății. Aici au avut parte și de huiduielile unui grup de protestatari care le-a cerut demisia și au scandat ”Rușine să vă fie”.

După ceremonie, miniștrii și premierul s-au deplasat la Sala Unirii, unde a început ședința solemnă.

Mihail David - 2020

La finalul şedinţei de la Alba -Iulia vor fi semnate: Acordul între Guvernul României și Federațiile Sindicale Reprezentative din Învățământ; Acordul între Guvernul României şi Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii; Semnarea în Cartea de Onoare a Cetății Alba Carolina.


————————-

”Prim-ministrul Viorica Dăncilă și membrii Guvernului României vor participa joi, 29 noiembrie, la Alba Iulia, la ședința solemnă de Guvern dedicată celebrării Zilei Naționale a României în anul Centenarului Marii Uniri”, s-a arătat într-un anunț de presă al Guvernului.

Sala Unirii este deschisă doar pentru participanții la ședință. Clădirea va fi deschisă pentru a fi vizitată sâmbătă între orele 13.00 și 5.00 (a doua zi dimineața) și duminică între orele 8.00 și 19.00. Intrarea va fi liberă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...