Rămâi conectat

Politică Administrație

LIVE VIDEO/ FOTO: Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii ei, astăzi, la Sala Unirii, la ședința solemnă de Guvern dedicată celebrării Zilei Naționale a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii din Cabinetul ei sunt, astăzi, în Alba Iulia. Vor participa la o ședință solemnă de Guvern dedicată celebrării Zilei Naționale a României, la Sala Unirii unde acum 100 de ani s-a hotărât unirea Transilvaniei cu România.

Sosiți cu aproape o oră întârziere față de programul anunțat, membrii Cabinetului Dăncilă, însoțiți de liderii PSD Alba, prefectul Dănuț Hălălai, directori ai unor instituții și reprezentanți ai administrației locale au vizitat Monumentul Unirii, unde au făcut poze de grup, după care au intrat în Catedrala pentru întrevederea programată cu ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Alba-Iulia.

Înainte de începerea ședinței solemne, membrii Guvernului au depus o coroană de flori la statuia voievodului Mihai Viteazul, din Piața Cetății. Aici au avut parte și de huiduielile unui grup de protestatari care le-a cerut demisia și au scandat ”Rușine să vă fie”.

După ceremonie, miniștrii și premierul s-au deplasat la Sala Unirii, unde a început ședința solemnă.

La finalul şedinţei de la Alba -Iulia vor fi semnate: Acordul între Guvernul României și Federațiile Sindicale Reprezentative din Învățământ; Acordul între Guvernul României şi Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii; Semnarea în Cartea de Onoare a Cetății Alba Carolina.


––––––––-

”Prim-ministrul Viorica Dăncilă și membrii Guvernului României vor participa joi, 29 noiembrie, la Alba Iulia, la ședința solemnă de Guvern dedicată celebrării Zilei Naționale a României în anul Centenarului Marii Uniri”, s-a arătat într-un anunț de presă al Guvernului.

Sala Unirii este deschisă doar pentru participanții la ședință. Clădirea va fi deschisă pentru a fi vizitată sâmbătă între orele 13.00 și 5.00 (a doua zi dimineața) și duminică între orele 8.00 și 19.00. Intrarea va fi liberă.

[nggallery id=6490]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea