Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Elevii militari din Alba Iulia dau startul anului școlar 2022-2023: Ceremonia de deschiderea anului școlar, organizată în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari din Alba Iulia dau startul anului școlar 2022-2023: Ceremonia de deschiderea anului școlar, organizată în Piața Cetății

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia organizează astăzi, 5 septembrie, în Piața Cetății, ceremonialul deschiderii anului şcolar 2022 – 2023.

Alături de cei peste 520 de elevi care au ales să îmbrace uniforma de licean militar sunt părinţi, rude şi prieteni, reprezentanţi ai eşaloanelor superioare, ai administraţiei publice locale şi judeţene şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

Conform tradiţiei, elevii din clasa a IX-a vor rosti legământul prin care se leagă să învețe carte, să-și oţelească braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie Patria şi Armata României.

În anul școlar 2022 – 2023 vor studia în clasa a IX-a 168 elevi (121 băieți și 47 fete).

În cadrul ceremoniei se va oferi distincţia „Robert Schuman” clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură în anul şcolar trecut, iar şeful promoţiei 2022 va primi din partea colegiului, conform tradiţiei, placheta de onoare şi diploma care îi recunoaşte performanţele obţinute, precum şi contribuţia adusă la creşterea prestigiului Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”.

Este pentru prima dată când anul școlar este organizat pe module, până acum fiind organizat pe trimestre, până în 1998, și pe semestre din 1999 până în iunie 2022. Anul școlar „modular” 2022-2023 are o durată de 36 de săptămâni, dar este cu doar câteva zile de cursuri mai lung decât cel anterior.

Spre deosebire de anii trecuți, elevii din toate clasele și copiii de grădiniță vor avea vacanță în perioada 22-30 octombrie 2022. Înainte, intrau într-o vacanță de o săptămână, în toamnă, doar copiii de grădiniță și elevii de clasele primare. O altă vacanță „nouă” este cea din luna februarie, modulară, care gravitează în a doua, a treia sau a patra săptămână din a doua lună a anului, în funcție de decizia inspectoratului școlar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

REZULTATE olimpiada de limba română pentru școlile cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora: Elevi din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

REZULTATE olimpiada de limba română pentru școlile cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora: Elevi din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, calificați la etapa națională Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ PENTRU ȘCOLI/SECȚII CU PREDARE ÎN LIMBILE MINORITĂȚILOR ȘI PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA − clasele V−XII, s-a desfășurat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea