Rămâi conectat

Politică Administrație

LIVE VIDEO: Conferință de presă la USR Alba, partidul care a produs surpriza alegerilor parlamentare

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

USR Alba, partid abia înființat, a reușit să intre în Parlament, ba chiar mai mult să obțină al treilea scor la nivel național în procent de 9% și peste 5% în județul Alba chiar dacă nu au structuri teritoriale la nivel județean.

În cadrul primei conferințe USR de după alegerile din 11 decembrie 2016 membrii partidului se declară mulțumiți de rezultatul obținut, acesta fiind pe măsura aștepărilor și anume 6%. Cele mai bune rezultate pentru USR la nivelul județului Alba s-au înregistrat în Alba Iulia, Sebeș, Șugag și Săsciori.

”Cred că de aici putem începe să construim ceva în județul Alba, mai ales în cele două orașe mari (Alba Iulia și Sebeș), dar și în celelalte, zonele rurale vor fi acoperite puțin mai greu, datorită celorlalte structuri ale partidelor care sunt foarte bine puse la punct acolo, dar cu timpul vom face și acolo sturcturile noastre.(…) Mesajul pe care USR l-a adus s-a adresat în special unui grup țintă care se regăsește în orașele mari și orașele care au o structură a populației mai apropiată de ce avem în orașele mari, universitare: tineri mai mulți, oameni care câștigă ceva mai mult decât media”, a declarat Christian Shuster.

În momentul de față, mai fiind de redistribuit un mandat de deputat în județul Alba, USR este în cărți alături de ALDE, PMP și chiar UDMR. Este greu de apreciat dacă acest loc va fi de la Alba, fiind alte filiale ale USR din țară care au voturi destul de multe și nu au prins încă un loc, așteptând redistribuirile.

Potrivit reprezentanților partidului, USR face un nou tip de politică, care nu s-a mai făcut la noi, lucru care prinde la populație, dovadă și numărul de adeziuni în creștere. Din punct de vedere politic, potrivit lui Schuster ”starea naturală a USR-ului este opoziția. Noi toti suntem opozanți. Am venit dintr-o poziție care este a sociatății civile, pentru noi s-a schimbat acum doar statutul, avem niște reprezentanți în Parlament, ceea ce înseamnă că avem informații mult mai precise, avem acces la informații pe care societatea civilă până acum nu le avea, avem o metodă de apel care până acum birocrația din aparatul legislativ o îngreuna. Acum avem direct parlamentarii noștrii, (…) avem niște pârghii pe care le folosim, protestul în stradă nu mai ajunge pentru atingerea scopurilor noastre.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea