Ziarul Unirea

LIVE VIDEO| Conferință de presă la Prefectura Alba: Măsuri pentru începerea anului școlar în județ

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

La această oră, în sala Mihai Viteazul a Prefecturii Alba, se desfășoară o conferință de presă pe tema măsurilor pentru începerea anului școlar, în județul Alba, din data de 14 septembrie.

Prezenți la această întrunire se află prefectul Nicolae Albu, Inspector Școlar General Cornel Sandu și directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

ELIT

Scenariile care vor fi dezbătute de către reprezentanții instituțiilor:

Scenariul Verde – varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. În cazul scenariului verde, în care este prevăzut ca toți copiii să meargă la școală, acest lucru este obligatoriu, nu opțional, potrivit Ministrului Educației.

Conferinta de presa la Prefectura Alba pentru inceperea anului scolar

Publicată de Ziarul Unirea pe Luni, 7 septembrie 2020

Scenariul Galben– risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie. La momentul actual, în județul Alba este vorba de unsprezece astfel de localități.

Scenariul Roșu– Mai mult de trei persoane infectate la mia de locuitori, în ultiemele 14 zile. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online. În județul Alba, nu există momentan localități care se pot încadra în acest scenariu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419