Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| 164 de ani de la MICA UNIRE, sărbătoriți la Alba Iulia. HORA Unirii, evocare istorică și Te Deum pe esplanada Sălii Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LIVE VIDEO| 164 de ani de la MICA UNIRE, sărbătoriți la Alba Iulia. HORA Unirii, evocare istorică și Te Deum pe esplanada Sălii Unirii

Unirea Principatelor Române din data de 24 ianuarie 1859, cunoscută și sub denumirea de Mica Unire, a fost sărbătorită și la Alba Iulia, pe esplanada Sălii Unirii, printr-un eveniment menit să readucă în atenţia publicului importanţa acestei date.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Unirea cea mică de la 1859 şi reformele lui Alexandru Ioan Cuza au pus bazele României moderne, constituind primul pas spre evenimentul de la 1918, Marea Unire.

Evenimentul prin care albaiulienii au dorit să rememoreze evenimentele de la 24 ianuarie 1859, s-a desfăşurat cu începere de la ora 12.00.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României după care, într-un cadru solemn, s-a asculatat slujba religioasă Te Deum în amintirea făuritorilor Unirii din 1859 și s-a vorbit despre semnificaţia zilei.

Citește și: 24 ianuarie: Mica Unire şi ziua lui Badea Cârţan, un dac coborât de pe Columnă, zi cu dublă semnificație

La finalul evenimentului, pe ritmurile cântecului ”Hai să dăm mână cu mână”, toţi cei prezenţi au încins o horă în faţa Sălii Unirii din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea