Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| 1 Decembrie, Ziua Națională a României: Primirea persoanelor oficiale, la Monumentul Unirii, urmată de ceremonie militară de depunere de coroane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
LIVE VIDEO| 1 Decembrie, Ziua Națională a României: Primirea persoanelor oficiale, la Monumentul Unirii, urmată de ceremonie militară de depunere de coroane

Astăzi, 1 Decembrie 2021, la Monumentul Unirii, începând cu ora 15.00 are loc primirea persoanei oficiale, urmată de o ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori.

Cum se vor desfășura evenimentele de 1 Decembrie la Alba Iulia

Publicul care va participa la acţiunile stradale, din exterior, va trebui să poarte mască şi să păstreze distanţa de 1 metru. La evenimentele din spaţii interiorare vor putea participa doar persoanele care deţin certificatul verde, care vor putea ocupa maximum 30% din capacitatea sălilor.

„Accesul publicului în spațiile special amenajate, interioare și exterioare de evenimente, special delimitate, va fi permis până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului de desfășurare și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție, doar persoanelor vaccinate sau celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2”, a spus primarul Gabriel Pleșa.

Conform prevederilor Hotărârii 105 a CNSU, zona oficială este restricționată între 200 de persoane în reședințele de județ și 400 de persoane în București. La cele două zone oficiale din Alba Iulia se va organiza triaj epidemiologic, în rest toate acțiunile care se desfășoară vor fi supuse legislației în vigoare.

Cetățenii care vor să privească parada militară vor putea face acest lucru și dacă nu sunt vaccinați, cu respectarea distanțării sociale de 1 metru și obligativitatea purtării măștii de protecție.

Restricții de circulație cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Între orele 07,00 – 10,00 pe urmatoarele artere: Autogara Alba Iulia, B-dul Ferdinand I, Piata Alessandria, Str.Mihai Viteazu, Catedrala Incoronarii ( Marsul Unirii).

Între orele 12,00 – 21,00 pe urmatoarele artere: B-dul 1 Decembrie 1918 ( de la intersectia cu strada Vasile Goldis pana la intersectia cu str.Closca).

Între orele 09,00 – 22,00 pe urmatoarele artere: Str. Aurel Vlaicu, Str.Unirii ( de la bariera acces in Cetatea Alba Carolina), Aleea Sf.Capistrano ( de la bariera acces in Cetatea Alba Carolina), unde vor actiona politisti locali cu responsabilitate pe respectarea conditiilor stabilite in procesul verbal al Comisiei de avizare.

Între orele 13,00 – 16,00 pe urmatoarele artere: B-dul Incoronarii, B-dul 1 Decembrie 1918, B-dul Horea, Str. Ghe. Pop de Basesti, Str. Crisan, Str. Cetății, Str. Apulum, Str. Izvorului, Str. Dr.Ion Ratiu, Str. Ion Agarbiceanu, B-dul Transilvaniei ( parcarile Pasaj B-dul.Transilvaniei).

Despre Monumentul Unirii

Monumentul are aproximativ 22 de metri înălțime, cam cât un bloc de 7 etaje, şi o masă de 1.530 de tone. Secţiunea stâlpilor-bolovani este de 2.20/1.60, iar înălţimea lor ajunge la 2 metri. Preţul contractului a fost de 10.209.700 lei, TVA inclus.

”Este un semn al unirii, adică cele patru puncte cardinale ale României, a românilor care s-au unit din cele patru părți ale ținuturilor românești, sub o cupolă formată din patru cruci pentru că suntem un popor creștin”, este explicația artisului Mihai Buculei, autorul lucrării, în legătură cu ceea ce reprezintă acest Monument al Unirii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea