Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| 1 Decembrie, Ziua Națională a României: Primirea persoanelor oficiale, la Monumentul Unirii, urmată de ceremonie militară de depunere de coroane

Publicat

în

LIVE VIDEO| 1 Decembrie, Ziua Națională a României: Primirea persoanelor oficiale, la Monumentul Unirii, urmată de ceremonie militară de depunere de coroane

Astăzi, 1 Decembrie 2021, la Monumentul Unirii, începând cu ora 15.00 are loc primirea persoanei oficiale, urmată de o ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori.

Cum se vor desfășura evenimentele de 1 Decembrie la Alba Iulia

Publicul care va participa la acţiunile stradale, din exterior, va trebui să poarte mască şi să păstreze distanţa de 1 metru. La evenimentele din spaţii interiorare vor putea participa doar persoanele care deţin certificatul verde, care vor putea ocupa maximum 30% din capacitatea sălilor.

Electrica Furnizare Discount

„Accesul publicului în spațiile special amenajate, interioare și exterioare de evenimente, special delimitate, va fi permis până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului de desfășurare și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție, doar persoanelor vaccinate sau celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2”, a spus primarul Gabriel Pleșa.

Conform prevederilor Hotărârii 105 a CNSU, zona oficială este restricționată între 200 de persoane în reședințele de județ și 400 de persoane în București. La cele două zone oficiale din Alba Iulia se va organiza triaj epidemiologic, în rest toate acțiunile care se desfășoară vor fi supuse legislației în vigoare.

Cetățenii care vor să privească parada militară vor putea face acest lucru și dacă nu sunt vaccinați, cu respectarea distanțării sociale de 1 metru și obligativitatea purtării măștii de protecție.

Restricții de circulație cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Între orele 07,00 – 10,00 pe urmatoarele artere: Autogara Alba Iulia, B-dul Ferdinand I, Piata Alessandria, Str.Mihai Viteazu, Catedrala Incoronarii ( Marsul Unirii).

Între orele 12,00 – 21,00 pe urmatoarele artere: B-dul 1 Decembrie 1918 ( de la intersectia cu strada Vasile Goldis pana la intersectia cu str.Closca).

Între orele 09,00 – 22,00 pe urmatoarele artere: Str. Aurel Vlaicu, Str.Unirii ( de la bariera acces in Cetatea Alba Carolina), Aleea Sf.Capistrano ( de la bariera acces in Cetatea Alba Carolina), unde vor actiona politisti locali cu responsabilitate pe respectarea conditiilor stabilite in procesul verbal al Comisiei de avizare.

Între orele 13,00 – 16,00 pe urmatoarele artere: B-dul Incoronarii, B-dul 1 Decembrie 1918, B-dul Horea, Str. Ghe. Pop de Basesti, Str. Crisan, Str. Cetății, Str. Apulum, Str. Izvorului, Str. Dr.Ion Ratiu, Str. Ion Agarbiceanu, B-dul Transilvaniei ( parcarile Pasaj B-dul.Transilvaniei).

Despre Monumentul Unirii

Monumentul are aproximativ 22 de metri înălțime, cam cât un bloc de 7 etaje, şi o masă de 1.530 de tone. Secţiunea stâlpilor-bolovani este de 2.20/1.60, iar înălţimea lor ajunge la 2 metri. Preţul contractului a fost de 10.209.700 lei, TVA inclus.

”Este un semn al unirii, adică cele patru puncte cardinale ale României, a românilor care s-au unit din cele patru părți ale ținuturilor românești, sub o cupolă formată din patru cruci pentru că suntem un popor creștin”, este explicația artisului Mihai Buculei, autorul lucrării, în legătură cu ceea ce reprezintă acest Monument al Unirii.

Publicitate

Ştirea zilei

CRIZA prețurilor la energie: Este afectat Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia de aceste scumpiri? Ce demersuri a întreprins instituția, în numele pacienților

Publicat

în

CRIZA prețurilor la energie: Este afectat Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia de aceste scumpiri? Ce demersuri a întreprins instituția, în numele pacienților

Scumpirile la electricitate şi gaze naturale afectează şi instituţiile publice, nu doar consumatorii casnici.  Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a realizat toate demersurile necesare pentru a beneficia de cele mai bune prețuri de pe piață, spun reprezentanții acestuia, iar procedurile de achiziții se realizează prin bursă.

La gaz, au adăugat aceștia, conform OUG 118/2021 prețul maxim nu va depăși suma de 250 lei/MWh întrucât spitalul a formulat cerere către furnizorul de gaz pentru plafonare. Astfel, tarifele nu vor putea crește mai mult de 2,5 ori. Noul contract, cu noile scumpiri, a intrat în vigoare începând cu ianuarie 2022 și nu avem încă facturi pentru luna ianuarie.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

Care este situația facturilor din decembrie 2021, comparativ cu decembrie 2020

„La gaz, în decembrie 2021, valoarea facturii a fost mai redusă, cu 42%, față de luna decembrie 2020, dar și consumul de gaze a fost mai redus, cu 13%, în decembrie 2021 față de luna decembrie 2020. (așa cum am precizat, noul contract intră în vigoare în ianuarie 2022 când facturile vor fi mai mari, dar nu vor depăși plafonul per MWh).

La energia electrică scumpirile s-au produs, iar prețul per MWh, de luna trecuta, va fi similar cu cel din aceasta luna. Astfel, în decembrie 2021, am plătit o factură mai mare, cu 90%, față de decembrie 2020, dar și cantitatea de energie electrică consumată a fost mai mare, cu 25%, în luna decembrie 2021 față de luna decembrie 2020 (și la energia electrică beneficiem de un preț sub plafon).”

Aceste date au fost transmise de către reprezentanții Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, la solicitarea ZiarulUnirea.ro

SJU Alba Iulia se numără astfel printre unitățile medicale cele mai „norocoase”, din țara noastră, în ceea ce privește valoarea facturilor la utilități care trebuie achitate.

Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Huși a primit o factură de 80.000 de lei, doar la gaze, conform cu noile prețuri.

În condiţiile în care, în cursul anului 2021, toate facturile la apă, gaze şi electricitate, pe o lună, însumau, în medie, o cheltuială de aproximativ 96.000 de lei, scrie publicația Vremea Nouă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT RUTIER GRAV pe A1: Mașina firmei de pază care patrulează autostrada s-a făcut zob

Publicat

în

VIDEO| ACCIDENT RUTIER GRAV pe A1: Mașina firmei de pază care patrulează autostrada s-a făcut zob

Circulația se desfășoară momentan doar pe banda a doua pe autostrada A1, la kilometrul 471, sensul de mers de la Lugoj spre Timișoara. Puțin după ora 15:00, o camionetă a acroșat autoturismul firmei de pază care patrulează pe autostradă, mașină care se afla oprită pe banda de urgență.

În urma accidentului, banda de urgență și banda 1 sunt închise, circulația desfășurându-se doar pe banda 2, până la îndepărtarea efectelor coliziunii. Impactul a fost unul puternic, mașina firmei de pază fiind practic distrusă, făcută zob.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

Focar de COVID-19 la Judecătoria Blaj: Instituția își va restrânge activitatea până în 24 ianuarie

Publicat

în

Focar de COVID-19 la Judecătoria Blaj: Instituția își va restrânge activitatea până în 24 ianuarie

Astăzi, 20 ianuarie 2022, a avut loc o ședință a Colegiului de Conducere al Curții de Apel Alba Iulia, în cazul celor nouă cazuri de COVID-19 depistate la Judecătoria Blaj.

Prin adresa nr. 73/I/I/A/38 din data de 20.01.2022 preşedintele Judecătoriei Blaj a informat Colegiul de conducere al Curţii de Apel Alba Iulia despre numărul mare de judecători şi personal auxiliar al instanţei care a fost depistat pozitiv cu Covid 19 şi, în temeiul art. 2 din Legea nr. 114/2021, a propus restrângerea activităţii de judecată a întregii instanţe până la data de 24.01.2022, inclusiv.

Electrica Furnizare Discount

În ceea ce priveşte compartimentul arhivă/registratură s-a propus fie restrângerea activităţii până la data de 25.01.2022 inclusiv, fie delegarea unui grefier arhivar din cadrul altei instanţe pentru data de 24.01.2022.

Informează, de asemenea, că la acest moment activitatea Judecătoriei Blaj nu se poate desfăşura întrucât nici un grefier ori grefier arhivar nu este în activitate.

Colegiul de conducere al Curții de Apel Alba Iulia a hotărât:

Art. 1 – Aprobă propunerea de restrângere a activităţii de judecată a Judecătoriei Blaj pentru perioada 20.01.2022 – 24.01.2022, inclusiv.

Art. 2. Prezenta hotărâre se comunică de îndată Judecătoriei Blaj şi Consiliului Superior al Magistraturii şi se publică pe site-ul Curţii de apel Alba Iulia, pe site-ul Judecătoriei Blaj din cadrul portalului instanţelor de judecată http://portal.just.ro, precum şi, în extras, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare