Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Lista bogaților înființată de ANAF: Fiscul va supraveghea și familiile acestora

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lista bogaților înființată de ANAF: Fiscul va supraveghea și familiile acestora

Un Ordin care prevede crearea unei liste cu persoane fizice bogate și membrii apropiați ai familiilor acestora, pentru a fi supravegheați individual de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) în viitorul apropiat a fost oficializat miercuri, 28 iunie 2023.

Este vorba despre Ordinul ANAF 920/2023 care a fost oficializat prin publicarea sa în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 585/2023 și intră în vigoare începând cu data de 28 iunie 2023. În esență, acest ordin instituie crearea unei liste care va cuprinde persoanele fizice cu averi mari și membrii apropiați ai familiilor acestora. Similar cu existența unei liste pentru companiile mari și a unei liste pentru companiile mijlocii, se preconizează că în viitor apropiat va exista o listă pentru aceste persoane și familiile lor. Cu toate acestea, nu este clar dacă această listă va fi accesibilă publicului sau va fi ținută confidențială.

”Persoana fizică cu avere mare este persoana fizică rezidentă fiscal în România care deține o avere, atât în România, cât și în străinătate, estimată la o valoare mai mare de 25 de milioane de euro, echivalentul în lei, calculat la cursul mediu al euro din anul precedent estimării averii, stabilit de Banca Națională a României, pe baza datelor deținute/obținute de Agenția Națională de Administrare Fiscală, în conformitate cu dispozițiile legale”, este explicat în document, cu precizarea că estimarea averii vizează bunurile (mobile și imobile) și activele financiare deținute.

Practic, lista cuprinde atât grupul persoanelor fizice cu averi mari, cât și grupul extins al persoanelor fizice cu averi mari, în acesta din urmă fiind incluși: soți/soții și rude/afini de până la gradul al doilea.

Persoanele de pe lista celor cu averi mari sunt notificate de ANAF cu privire la includerea lor pe aceasta, urmând să se facă actualizări periodice. „Grupul de persoane fizice cu averi mari se actualizează o dată la 3 ani, în sensul introducerii persoanelor fizice (…), și o dată la 6 ani, în sensul eliminării persoanelor fizice (…). Concomitent cu actualizarea grupului de persoane fizice cu averi mari se actualizează și grupul extins al persoanelor fizice cu averi mari”, scrie în ordinul nou.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea