Liniște și ordine publică 2025: Amenzi usturătoare pentru vecinii care folosesc bormașina sau ascultă muzică tare
Liniște și ordine publică 2025: Amenzi usturătoare pentru vecinii care folosesc bormașina sau ascultă muzică tare
Zgomotele care scot din minți vecinii vor fi taxate dur. Guvernul vrea să introducă amenzi mai mari pentru cei care dau muzica tare sau folosesc bormașina la ore nepotrivite. Sancțiuni de până la 12.000 de lei.
Citește și: PENSII 2025 | Ce pensie primești dacă ai muncit 15 ani și cât este pensia minimă garantată de stat
Modificarea este primită cu brațele deschise de românii care fac nopți albe din cauza gălăgiei. Sunetele produse la ore nepotrivite ar putea să-i coste scump pe cei care nu ţin cont de orele de linişte.
Persoanele care fac gălăgie și deranjează ordinea și liniștea publică ar urma să plătească amenzi mai mari, dacă le bate poliția la ușă. Votat anul trecut de Senat, proiectul de modifcare legislativă a fost acum scos din sertar și are și susținerea Guvernului.
Care sunt principalele modificări
Conform acestuia, constituie infracţiune organizarea de petreceri şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate mare nu numai în mediul urban, cum prevede legea în vigoare, ci şi în mediul rural.
O altă modificare prevede că faptele de tulburare a liniştii vecinilor se sancţionează şi dacă acestea se repetă într-un interval de 72 de ore, faţă de 24 de ore cât este menționat în forma actuală a legii.
Astfel, cine-și deranjează vecinii între orele 22 și 8 dimineața și, la prânz, între 13 și 14, ar urma să primească o amendă între 1.000 și 2.000 de lei, față de cel mult 1.500 de lei, cât este acum. Dacă fapta se repetă în următoarele 72 de ore, cel reclamat se poate trezi cu încă 6.000 de lei amendă.
Pentru organizarea de petreceri private amenda va fi cuprinsă între 4.000 și 6.000 de lei, iar dacă fapta se repetă în următoarele 72 de ore, reclamatul se poate alege cu încă 12.000 de lei amendă.
Cine nu va avea bani să plătească sancțiunile, ar urma să facă muncă în folosul comunității. Proiectul trebuie votat în Camera Deputaţilor, care este camera decizională.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Marea privatizare din anii ’90: O treime din populația de atunci a devenit acționară. Cum poți afla dacă mai ai dividende și unde le poți încasa
Marea privatizare din anii ’90: O treime din populația de atunci a devenit acționară. Cum poți afla dacă mai ai dividende și unde le poți încasa În România, singura instituție care poate clarifica ce acțiuni deține fiecare român, unde și cât au de încasat din dividende, este Depozitarul Central, cu sediul în București, Bilevardul Carol […]
CODUL RUTIER 2025: Modificarea regulamentului de aplicare pune capăt interpretărilor legislative legate de intersecțiile cu SENS GIRATORIU
CODUL RUTIER 2025: Modificarea regulamentului de aplicare pune capăt interpretărilor legislative legate de intersecțiile cu SENS GIRATORIU Printr-o Hotărâre de Guvern, apărută recent, a fost modificat, regulamentul de aplicare a Codului Rutier. O modificare importantă este cea legată de sensurile giratorii din intersecții. Definirea intersecției cu sens giratoriu și stabilirea regulilor de circulație, pun capăt […]
Datoriile CNAS blochează întregul lanț farmaceutic. Bolnavii cronici, puși pe drumuri, din lipsa medicamentelor vitale
Datoriile CNAS blochează întregul lanț farmaceutic. Bolnavii cronici, puși pe drumuri, din lipsa medicamentelor vitale Datoriile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pun bolnavii cronici: cardiacii, diabeticii, pacienții oncologici, în situația neplăcută de a lua la rând farmaciile, în căutarea tratamentelor vitale. CNAS a plătit doar 20% din datoriile pentru medicamentele compensate, iar întârzierile […]