Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Limitarea plăților în numerar: Analist financiar: „O corvoadă pentru oameni, o afacere prosperă pentru bancheri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Limitarea plăților în numerar: Analist financiar: „O corvoadă pentru oameni, o afacere prosperă pentru bancheri”

Analistul financiar Adrian Negrescu se întreabă de ce statul nu vine și cu facilități, dacă tot impune un sistem de plată. În exclusivitate pentru DCBusiness, expertul a descris cum va fi viața noastră de acum înainte.

”Viața noastră, într-un fel sau altul, va fi una sub imperiul comisioanelor bancare. În anii următori, vom plăti comision pentru tot ce cumpărăm, pentru toate tranzacțiile cu cardul. Pare că ne îndreptăm spre o impunere cu forța a cardurilor bancare, Guvernul erijându-se în agentul de vânzări al băncilor”, a declarat analistul financiar pentru DCBusiness.

O afacere prosperă pentru bancheri

În opinia expertului, ”prin limitarea plăților cash, care probabil va deveni și mai drastică în anii următori, România își dorește să devină o afacere prosperă pentru bancheri.

Să obligi oamenii să își deschidă cont la bancă și să folosească cardul este o măsură cel puțin pripită, având în vedere infrastructura bancară deficitară și faptul că mai mult de jumătate din populație nu are cunoștințe elementare despre cum să își administreze contul și cardul”, spune Adrian Negrescu.

În acest context, analistul subliniază că: ”Nici la oraș nu este mai bine. Sunt multe locuri în care POS-urile nu pot fi folosite din cauza semnalului de internet slab, iar bancomatele, multe dintre ele, ori nu funcționează, ori nu au bani”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea