Rămâi conectat

Actualitate

Liga Studenţilor de la Universitatea „1 Decembrie 1918” a sărbătorit astăzi 20 de ani de la înfiinţare

Alexandra Mates

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a împlinit astăzi 20 de ani de la înfiinţare. Ca urmare în această saptămână se desfăşoară o serie de manifestări care scot în evidenţă rolul şi importanţa activităţii Ligii Studenţilor în viaţa academică. Cea mai importantă manifestare a avut loc astăzi, începând cu ora 12.00 la Universitatea „1 Decembrie 1918”, unde rectorul universităţii – prof. univ. dr.  Daniel Breaz, prorectorul – prof. univ.dr. ing. Moise Achim,  membrii şi foşti membrii ai Ligii Studenţilor precum şi reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor partenere ale Ligii Studenţilor au sărbătorit împreună împlinirea a 20 de ani de existenţă a Ligii Studenţilor. În cadrul evenimentului, după ce au luat cuvântul şi au urat „La mulţi ani” Ligii Studenţilor, Daniel Breaz, rectorul Universităţii şi Moise Achim –  prorectorul Universităţii,  Janeta Corina Lăpăduş a prezentat câteva dintre acţiunile care vor urma să fie puse în aplicaţie în acest an, printre care amintim: „Viaţa Asociativă Studenţească şi de Tineret”, „Săptămâna Bobocului”, „Treasure Hunt”, „Voluntar de Alba” etc. În tot acest timp, pe un ecran mare au fost prezentate imagini de la evenimente şi acţiuni din cadrul Ligii Studenţilor. Deşi nu a fost prezent la eveniment, fondatorul Mihai Gligor şi  primul preşedinte al Ligii  Studenţilor a transmis acestora un mesaj din care am să relatez câteva fraze: „Mă găsesc în momentul de faţă la Universitatea din Oxford, pentru un stagiu de cercetare de 3 luni, parte a unei burse postdoctorale. Ar fi multe de povestit privitor la începuturile LSUA. Într-o bună măsură LSUA şi UAB au crescut împreună. Îmi amintesc că prin Liga Studenţilor s-au împărţit bilete gratuite la primul concert Michael Jackson în România, în 1992, toate locurile gratuite în tabere la munte şi la mare. E vremea voastră acum. Aveţi condiţii mai bune de învăţat şi locuit infinit mai bune decât acum 20 de ani. Aveţi ocazia să accesaţi burse în străinătate, să călătoriţi, să comparaţi. Impuneţi-vă ca parteneri serioşi şi credibili ai conducerii administrative şi academice a UAB şi nu uitaţi că voi reprezentaţi studenţii, motivul pentru care câteva sute de persoane au un job la Universitate. Nu există comunitate academică fără studenţi şi profesori. Vă doresc o aniversare frumoasă şi să aveţi în jurul vostru cât mai mulţi prieteni ai LSUA la acest moment festiv”.
Iată în continuare câteva din declaraţiile făcute la sărbătorirea acestui eveniment:

„Astăzi împlinim o vârstă frumoasă,  trecută de majorat. Eu îi felicit pe cei care reuşesc să ţină, să coaguleze în jurul lor un grup, o ligă a Studenţilor care să fie parte integrată în ceea ce se întâmplă la nivel naţional. Consider că este cea mai bună grupare în care voi vă puteţi regăsi extraşcolar, o grupare în care să vă puteţi exprima întotdeauna gândurile, în care să veniţi cu lucruri bune, cu proiecte care să vă creeze dumneavoastră o identitate ca şi studenţi şi ca asociaţie. Viaţa de student nu înseamnă întotdeauna doar a merge la cursuri, bibliotecă, laboratoare sau seminarii, înseamnă şi altceva…O viaţă de cămin care nu se compară cu nimic altceva dacă stăm să analizăm. Acele amintiri, momente petrecute în cămin fac parte din viaţa unui student. Liga Studenţilor poate să vă conecteze şi la alte structuri pentru că nu întotdeauna individual putem reuşi. Întradevăr, individual  ne putem defini ca şi individ dar dacă nu ne grupăm  şi nu punem mână de la mână tot ceea ce facem noi, să coagulăm în jurul cuiva, în jurul unui proiect, singuri nu vom reuşi niciodată să ieşim în faţă. Doresc în continuare Ligii  Studenţilor cât mai mulţi ani, cât mai multe sărbători împreună şi să se implice în proiecte bune, proiecte care să promoveze atât universitatea cât şi viaţa studenţească.  În măsura în care îmi veţi cere ajutorul, vă voi sprijini, uşa mea este deschisă şi voi susţine în continuare activitatea Ligii, care sper să fie la fel de bună şi de frumoasă ca şi până acum.Vă urez succes! „, a declarat prof. univ. dr. Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

 „Liga Studenţilor reprezintă cea mai importantă organizaţie într-o universitate. Prin dumneavoastră practic se oglindesc toate drepturile studenţilor. Pe lângă faptul că voi reprezentaţi viitorul, un viitor pe care voi vi-l construiţi singuri, voi  mai reprezentaţi o forţă importantă în universitate şi trebuie să ştiţi să  implicaţi această forţă în tot ceea ce faceţi.”, a declarat la rându-i prorectorul Moise Achim, fost rector al Universităţii „1 Decembrie 1918”.

„În fiecare an, Liga Studenţilor desfăşoară proiecte şi activităţi cu tradiţie, împletite cu idei noi, menite să vină în întâmpinarea nevoilor studenţilor Universităţii 1 Decembrie 1918. Liga Studenţilor înseamnă pentru mine o a doua familie. A fost cea care m-a format şi mi-a dat curaj de a merge mai departe. Astfel, din funcţia de secretară am candidat şi am fost aleasă în funcţia de preşedinte de către membrii Ligii Studenţilor cu care am activat începând din anul 2010 şi cu care activez şi în prezent. Nu am candidat pentru funcţie, ci pentru echipa care a avut încredere în mine şi îmi este alături. Pe viitor avem o multitudine de activităţi în care sperăm ca studenţii să se implice în număr cât mai mare şi astfel să le ducem la bun sfârşit.”, ne-a declarat Janeta Corina Lăpăduş,  preşedinta Ligii Studenţilor.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea