Liderul USR, Dan Barna, despre alegerile anticipate: „O speranță palidă… Teoretic, s-ar mai putea întâmpla lucrul acesta”

Liderul USR, Dan Barna, despre alegerile anticipate: „O speranță palidă… Teoretic, s-ar mai putea întâmpla lucrul acesta”

Dan Barna, liderul USR, spune că, în funcție de numele premierului care urmează să fie desemnat astăzi, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, dacă formațiunea politică condusă de acesta va susține sau nu viitorul Guvern.

De asemenea, Barna subliniază că alianța USR-PLUS va insista „foarte ferm” ca viitorul Executiv să includă în programul de guvernare alegerea primarilor în două tururi.

INFORMARE COVID-19

Dan Barna se aşteaptă la învestirea unui Guvern: „Cred că ne îndreptăm spre învestirea unui Guvern. Scenariul anticipatelor din păcate pentru România are şanse foarte-foarte mici în momentul de faţă, pare un proiect eşuat, exact cum s-a întâmplat şi cu alegerea primarilor în două tururi”.

Întrebat dacă USR va face o majoritate cu PNL şi alte partide, liderul Uniunii Salvaţi România a răspuns: „Haideţi să vedem care va fi propunerea de premier şi cum ar putea să arate o astfel de majoritate necesară, conform deciziei CCR, în cadrul Parlamentului. USR în Parlament rămâne consecvent pe mesajul de susţinere a ieşirii din criză şi de rezolvare cât mai grabnică a acestei crize politice. Hai să vedem care sunt scenariile şi vom lua deciziile corespunzătoare”.

Întrebat dacă pentru alianţa USR-PLUS contează numele premierului desemnat de preşedinte, Dan Barna a replicat: „Fără îndoială, contează. Am spus întotdeauna, nu există un cec în alb pe care să-l fi primit PNL-ul sau oricine altcineva din spectrul politic (…). Numele premierului este primul element pe care trebuie să-l ştim şi în funcţie de care vom lua decizia dacă vom susţine sau nu iniţiativa de constituire a unei majorităţi”.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri partidele politice la consultări. Delegaţiile PNL, PSD şi USR vor fi primele care vor discuta cu şeful statului despre desemnarea unui nou premier.

Liderul USR crede că şansele pentru organizarea de alegeri parlamentare anticipate au scăzut: „O speranţă palidă legat de anticipate. Teoretic, s-ar mai putea întâmpla lucrul acesta, vom vedea care va fi şi propunerea de premier a preşedintelui din această seară, în funcţie de asta vom vedea dacă se constituie majoritatea”.

Dan Barna vrea ca viitorul Guvern să organizeze alegeri locale în două tururi: „Un lucru la care noi nu vom renunţa şi vom insista foarte ferm este ca acest Guvern să aibă primari în două tururi în programul de guvernare, astfel încât dacă Parlamentul îl învesteşte, dacă se constituie o majoritate, acea majoritate să-şi asume şi alegeri locale cu primari în două tururi”.

Surse: Mediafax

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...