Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: S-a ajuns în caraghios, în penibil, să spunem că în urma unei greve de trei ore s-au obținut banii pentru Centenar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, consideră că e ”caraghios” să spunem că banii pentru Centenarul Unirii s-au obținut în urma unei greve de trei ore, precizând că nu este ”foarte încântat” că este coleg în Parlament cu ”astfel de personaje”, iar ”acest joc” ar trebui să înceteze.  

Ioan Dîrzu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că membrii Comisiei Centenar, care s-a organizat în vară la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, au plecat cu mesaje care ulterior s-au regăsit în rectificarea bugetară din 13 septembrie.

”Guvernul României acordă o atenție maximă Centenarului Marii Unirii. Sigur, am văzut cu toții că se mai poartă eșarfe cu greviști. Părerea mea este că jocul acesta a mai fost jucat în Alba și este decredibilizat total și nu cred că astfel de gesturi fac bine nici politicii județene, nici activității parlamentare și nici imaginii pe care o putem avea în Parlamentul României. Lucrurile sunt foarte clare și cred că s-a ajuns în caraghios, în penibil să spunem că datorită unei greve de două ore și jumătate sau trei ore s-au obținut banii respectivi, credem că fuga asta după capital de imagine a ajuns în derizoriu. Nu vreau să fac mai multe comentarii aici. Nu sunt foarte încântat că sunt coleg în Parlament cu astfel de personaje și cred că acest joc trebuie să înceteze. Demnitatea pe care trebuie să o aibă un parlamentar este cu totul alta și să nu transformăm Parlamentul României într-un circ de doi bani”, a spus Ioan Dîrzu.

Liderul PSD Alba a trimis, în urmă cu câteva zile, un comunicat de presă în care preciza că Guvernul alocă sume importante pentru obiectivele de investiții din Alba cu ocazia Centenarului.

”Pe lângă cele 2.2 milioane de euro alocați pentru restaurarea Sălii Unirii, și 7.6 milioane de euro pentru reabilitarea unor drumuri, la ultima rectificare bugetară din 13 septembrie au fost alocate fonduri în valoare de peste 4 milioane de euro pentru construcția Monumentului Unirii”, potrivit comunicatului de presă semnat de Dîrzu.

În cadrul conferinței de presă, Dîrzu a precizat că nu va fi uitată nici Catedrala din Alba Iulia.

Deputatul PNL Florin Roman a intrat, luni, timp de trei ore în greva foamei.

Tot el a anunțat, ulterior, că suspendă protestul în urma unei discuţii avute cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi cu preşedintele Camerei, Liviu Dragnea

”În urma discuţiei cu dl. Liviu Dragnea şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban (…) voi suspenda greva foamei, deoarece în ceasul al 12-lea a existat o reacţie a PSD pe ambele subiecte invocate de mine. Am reuşit să oprim o prevedere inutilă şi provocatoare în Legea administraţiei publice, în 2017 când românii şi maghiarii se înţeleg cel mai bine din toată istoria. Am reuşit să obţinem, în acelaşi timp, banii pentru centenar la Alba Iulia”, anuțase, pe Facebook, Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea