// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Noile măsuri din Programul de guvernare 2018-2020

 Toate angajamentele asumate de PSD în campanie se regăsesc în programul asumat de Guvernul Dăncilă. S-au adăugat însă obiective noi. Au fost eliminate doar unele măsuri care au fost introduse de guvernul Tudose, dar care nu au fost promise în campania electorală.

Ce este în plus față de versiunile anterioare:

1)     Comerț: Înființarea Casei de Comerț a României care să medieze oferta cu cererea de bunuri, în special în ce privește bunurile alimentare sau animale.

2) Centenar: investiții în obiective care vor fi finalizate cel târziu în 2020: Muzeul Național de Istorie a României (București); Muzeul Național de Artă (București); Construcția, modernizarea Operelor din Iași, Cluj și Oradea; Construcția unei Săli Polivalente cu peste 15.000 locuri.

3) Justiție: Crearea a 15 centre regionale de arhivă la nivelul fiecărei Curți de Apel.

4) Agricultură: O nouă lege a achiziției terenurilor agricole: obligația proprietarilor de a utiliza terenurile agricole achiziționate; posibilitatea ca statul român să achiziționeze terenuri prin ADS.

5) Agricultură:  Definirea mai detaliată a produselor deficitare în balanța comercială care vor fi susținute prin programe multianuale: 1) continuare tomate, 2) susținerea pentru rasele de porc Bazna și Mangalița, 3) dar și în general pentru creșterea suinelor, 4) susținerea activităților de reproducție, incubație sau creștere a păsărilor, 5) colectarea și comercializarea lânii, 6) susținerea pescuitului și acvaculturii; 7) susținerea pentru rasele de taurine Bălțata Românească și Bruna; 8) susținere pentru creșterea bivolițelor.

6) Debirocratizare: Peste 90% avizările și transmiterea documentelor în cadrul ministerelor se va face în format electronic, după modelul din Parlamentul European.

7) Pensii: posibilitatea ca românii din afara țării să plătească online, prin cardurile bancare, contribuțiile de asigurări sociale pentru a-și asigura pensia în România după revenirea în țară. Prevederea va fi inclusă în noua Lege a pensiilor.

Ce s-a scos din versiunile anterioare:

*   Toate măsurile care au fost deja realizate în 2017.
*  Măsurile la care s-a renunțat în urma discuțiilor politice și cu societatea civilă sau partenerii sociali:

1.  Contribuția de solidaritate. De subliniat că această măsură nu a fost asumată în campania electorală. Ea a fost introdusă în programul Guvernului Tudose.
2.  Taxa pe e-uri. Nici această măsură nu exista în programul angajat în campanie, fiind introdusă în programul Guvernului Tudose. În schimb se va extinde lista de e-uri interzise în industria alimentară din România.
3.  Majorarea pedepselor pentru agresarea funcționarilor publici. Oportunitatea unei astfel de măsuri va putea fi analizată, dar nu cu titlul de obligație pentru Ministerul Justiției. Nici această măsură nu era prevăzută în programul angajat în campanie.
4.  Impozitul pe gospodărie. A se face distincția între impozitul pe gospodărie și impozitul pe venitul global! Introducerea „impozitului pe gospodărie” era o metodă pentru stabilirea veniturilor globale. S-a renunțat la această metodă, dar nu la „Venitul global” care se va putea stabili prin unificarea bazelor de date din ANAF și din celelalte instituții publice. Globalizarea veniturilor se menține întrucât este necesară pentru a se putea acorda scutirea de impozit pentru veniturile de până în 2.000 lei și scăderea impozitului de la 16% la 10% pentru diferența care depășește acest prag. Deci angajamentul din campanie privind scutirea de impozit se menține – s-a înlocuit doar metoda prin care se poate realiza acest lucru.

Ioan Dîrzu, Deputat PSD Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Răspunsuri la Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Noile măsuri din Programul de guvernare 2018-2020

 1. fr 30.01.2018 la 16:05

  Dragnea… Put him into the leash! …ca va face de kkt

 2. dany costea 30.01.2018 la 17:49

  Astia se fac ca nu au cadavre in dulap, si spera ca vom inghiti, ca pana acum.. va vedem, hotilor!

 3. dany costea 30.01.2018 la 17:49

  pardon, schelete in dulap

 4. Bere gratis 30.01.2018 la 18:46

  D-le Darzu va cunosc ca si pe d-l Codrin Stefanescu si daca Dragnea reuseste sa scoata SPP-isti sa pazeasca guvernantii,e o masura extraordinara si PSD-ul merita sincere felicitari !Poate trebuia spp=isti pe la paza ambasadelor,dar sa fie doar vreo 50,nu 1200 cum se zicea nu demult!!!!!!La muinca cu ei pe la autostrazi……!

 5. Leana 31.01.2018 la 9:33

  D-le Dirzu va cunosc si va asteptam la FARAU sa reorganizam partidul dearece avem oameni ce au tradat la alegerile parlamentare din 2016,dupa cum s-a vazut scorul obtinut de PSD in raport cu PNL,100 la 500. Am scos un PRIMAR si acum nu mai da doi bani pe noi . VA ASTEPTAM……

  • Reka 31.01.2018 la 11:03

   deci mai sunteti 100 de milogi in Farau sa va fie rusine ca asteptati numa sa va dea de la centru si sa va si organizeze ei ca voi nu sunteti instare sa aduca si bere si mici cand vine sa va faca treaba ca sa mai adunati 20 pe langa