Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Noile măsuri din Programul de guvernare 2018-2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Toate angajamentele asumate de PSD în campanie se regăsesc în programul asumat de Guvernul Dăncilă. S-au adăugat însă obiective noi. Au fost eliminate doar unele măsuri care au fost introduse de guvernul Tudose, dar care nu au fost promise în campania electorală.

Ce este în plus față de versiunile anterioare:

1)     Comerț: Înființarea Casei de Comerț a României care să medieze oferta cu cererea de bunuri, în special în ce privește bunurile alimentare sau animale.

2) Centenar: investiții în obiective care vor fi finalizate cel târziu în 2020: Muzeul Național de Istorie a României (București); Muzeul Național de Artă (București); Construcția, modernizarea Operelor din Iași, Cluj și Oradea; Construcția unei Săli Polivalente cu peste 15.000 locuri.

3) Justiție: Crearea a 15 centre regionale de arhivă la nivelul fiecărei Curți de Apel.

4) Agricultură: O nouă lege a achiziției terenurilor agricole: obligația proprietarilor de a utiliza terenurile agricole achiziționate; posibilitatea ca statul român să achiziționeze terenuri prin ADS.

5) Agricultură:  Definirea mai detaliată a produselor deficitare în balanța comercială care vor fi susținute prin programe multianuale: 1) continuare tomate, 2) susținerea pentru rasele de porc Bazna și Mangalița, 3) dar și în general pentru creșterea suinelor, 4) susținerea activităților de reproducție, incubație sau creștere a păsărilor, 5) colectarea și comercializarea lânii, 6) susținerea pescuitului și acvaculturii; 7) susținerea pentru rasele de taurine Bălțata Românească și Bruna; 8) susținere pentru creșterea bivolițelor.

6) Debirocratizare: Peste 90% avizările și transmiterea documentelor în cadrul ministerelor se va face în format electronic, după modelul din Parlamentul European.

7) Pensii: posibilitatea ca românii din afara țării să plătească online, prin cardurile bancare, contribuțiile de asigurări sociale pentru a-și asigura pensia în România după revenirea în țară. Prevederea va fi inclusă în noua Lege a pensiilor.

Ce s-a scos din versiunile anterioare:

*   Toate măsurile care au fost deja realizate în 2017.
*  Măsurile la care s-a renunțat în urma discuțiilor politice și cu societatea civilă sau partenerii sociali:

1.  Contribuția de solidaritate. De subliniat că această măsură nu a fost asumată în campania electorală. Ea a fost introdusă în programul Guvernului Tudose.
2.  Taxa pe e-uri. Nici această măsură nu exista în programul angajat în campanie, fiind introdusă în programul Guvernului Tudose. În schimb se va extinde lista de e-uri interzise în industria alimentară din România.
3.  Majorarea pedepselor pentru agresarea funcționarilor publici. Oportunitatea unei astfel de măsuri va putea fi analizată, dar nu cu titlul de obligație pentru Ministerul Justiției. Nici această măsură nu era prevăzută în programul angajat în campanie.
4.  Impozitul pe gospodărie. A se face distincția între impozitul pe gospodărie și impozitul pe venitul global! Introducerea „impozitului pe gospodărie” era o metodă pentru stabilirea veniturilor globale. S-a renunțat la această metodă, dar nu la „Venitul global” care se va putea stabili prin unificarea bazelor de date din ANAF și din celelalte instituții publice. Globalizarea veniturilor se menține întrucât este necesară pentru a se putea acorda scutirea de impozit pentru veniturile de până în 2.000 lei și scăderea impozitului de la 16% la 10% pentru diferența care depășește acest prag. Deci angajamentul din campanie privind scutirea de impozit se menține – s-a înlocuit doar metoda prin care se poate realiza acest lucru.

Ioan Dîrzu, Deputat PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea