Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr: „Cum să fii atât de cinic? Cum să fii atât de arogant cu agricultorii români?“

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ioan Lazăr, liderul Partidului Alianța Liberalilor și Democraților Alba, a vorbit despre recenta declarație a premierului Ludovic Orban cu privire la posibilitatea ca 80-90.000 de români să plece la muncă în străinătate, în perioada următoare.

„Cum să fii atât de cinic? Cum să fii atât de arogant cu agricultorii români?

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Declarația premierului Orban este complet jignitoare la adresa agricultorilor români, la cei care încearcă să țină în mișcare acest sector vital pentru România!

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Să vii să îi cerți pe agricultori că nu oferă locuri de muncă în agricultură este o bătaie de joc adusă la adresa acestora!

De când s-a instalat guvernul Orban, guvernul MEU, guvernanții nu au luat nici o măsură concretă în sprijinul agricultorilor români! Mai mult decât atât, ministrul agriculturii, amenință încă de la primirea mandatului cu „n” controale și chiar excluderea de la subvenții a celor care mai au și alte afaceri pe lângă agricultură. Aceasta din urmă mi se pare o aberație, o măsură comunistă nu o măsură liberală! Habar nu au prin ce greutăți trec agricultorii, fermierii români și, în mod firesc, și consumatorul român.

Pentru a fi în grațiile lui Iohannis, atât premierul, cât și ministrul de Interne prin ordonanța militară nr. 7 permite zborurile pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state și astfel acceptă ca zeci de mii de muncitori români să plece să lucreze pe câmpurile agricole din Germania, Franța, Italia. În loc să găsească soluții atractive pentru lucrătorii sezonieri ca aceștia să nu mai plece din România, Orban și Iohannis au înțelegeri politice cu state „prietene” lor.

Pentru legumicultorii, producătorii români, care nu au unde să își vândă produsele agricole, nu fac nimic guvernanții noștri! Singura lor preocupare este să trimită forță de muncă ieftină pe culturile agricole ale altor state și să fie pe placul Uniunii Europene. Nu îi interesează nevoile poporului Român.

Oare ce să credem? Atitudinea lor este nepăsare, nepricepere sau pur și simplu o melodie la mandolină?”, a declarat Ioan Lazăr.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419