Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

Liderii PNL din teritoriu reuniți la București. Florin Roman: Luăm act de scoaterea noastră de la guvernare!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Florin Roman si Teodor AtansaiuDelegaţia Permanentă a PNL este aşteptată să tranşeze, în această seară, situaţia din USL, o decizie anticipată de liderii partidului fiind retragerea miniştrilor liberali din Guvern.

Șefii organizațiilor județene din Alba, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Arges, Botoșani, Arad, Vaslui, Buzău, Constanța, Argeș, și-au exprimat deja public dorința de a pune capăt crizei politice, ce durează deja de două săptămâni, susținând că Ponta si USD l-au îndepărtat pe primarul Sibiului și PNL, pentru a face loc UDMR.

La Delegaţia Permanentă a PNL participă și Florin Roman, președintele filialei Alba Iulia, care a declarat că mandatul organizației județene a PNL Alba este de a lua act de scoaterea liberalilor de la guvernare de către domnul premier Ponta și Asociații, pentru a face loc UDMR. Roman se declară convins că nu asta au votat ardelenii la alegerile parlamentare din 2012, și prin urmare viitorul guvern va fi ilegitim si imoral.

Elit - Gustul Desăvârșit

Florin Roman, PNL Alba: Mandatul organizației ALBA a PNL este pentru astăzi la Delegația Permanenta de a lua act de scoaterea noastră de la guvernare de către dl premier Ponta si Asociații. Luam act si de refuzul premierului Ponta de a numi miniștrii PNL, si pe dl Klaus Iohannis. Constatam ca in Ardeal, Ponta si Asociatii l-au îndepărtat pe primarul Sibiului si PNL, pentru a face loc UDMR. Sunt convins ca nu asta au votat ardelenii la alegerile parlamentare din 2012, si prin urmare noul guvern este ilegitim si imoral. Prin gestul sau, premierul Ponta a trădat încrederea cetățenilor care au votat USL si la referendumul de suspendare a președintelui Traian Băsescu.

Tata socru (n.a. Ilie Sârbu) dă cărțile pe față, deși ginerică, premierul Ponta, o ținea ca el e fan USL: protocol la guvernare cu UDMR. Imi amintesc de fluturasii domnului deputat PSD Dirzu care in campania din 2012 cerea motilor sa voteze USL ca sa scape tara de UDMR. Oare acum ce le va spune moților?”

În același timp, președintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, consideră că Ponta joacă rolul unui politician responsabil şi conciliant, dar, de fapt, acesta este artizanul unui joc profund nedemocratic, care copiază practicile regimului Băsescu”.

Liberalul amintește că în 2009, Emil Boc l-a demis pe Dan Nica de la Ministerul de Interne şi, sub îndrumarea şi cu concursul lui Traian Băsescu, a provocat o criză guvernamentală care a spart un guvern cu o majoritate semnificativă în Parlament.

În 2014, şcoala de manipulare a premierului ne învaţă cum ministrul unui aliat nu mai este demis, ci pur şi simplu nu este numit, iar un partid este lăsat în offside şi scos în afara jocului. (…) Ca şi pentru PDL şi Traian Băsescu în 2009, miza pentru PSD şi Victor Ponta este preluarea Ministerului de Interne înainte de alegeri. Ca şi Emil Boc şi Traian Băsescu, Victor Ponta încearcă varianta interimatelor prelungite, în speranţa că îşi va aduna majoritatea de strânsură pentru a-şi trece noul Guvern prin Parlament, este de părere Teodor Atanasiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Guvernarea hoției PNL-PSD-UDMR demonstrează, prin fiecare măsură implementată, că are o singură țintă: să sifoneze banii publici.

În repetate rânduri, pesediștii au acuzat foștii miniștri USR că vor să aloce bani din PNRR pentru consultanță, însă când au ajuns la guvernare au uitat subit aceste lucruri. O demonstrează ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, care a semnat recent un contract de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro cu OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Cazul este cu atât mai scandalos, cu cât domnul Rafila a fost, înainte de a ajunge ministru, șeful OMS în România. Cu alte cuvinte, ministrul Rafila alocă o sumă importantă de bani către organizația care din 2014 a fost locul său de muncă. Din 2014 până în 2018, Alexandru Rafila a fost reprezentantul României la OMS și din anul 2018 până în anul 2021 a fost membru în Comitetul permanent al Biroului Regional al OMS pentru Europa și membru în bordul executiv al OMS.

Nu este oare într-un grav conflict de interese ministrul Sănătății, Alexandru Rafila? Câte tunuri va mai trebui să dea PSD până când autoritățile statului să se sesizeze?

Elit - Gustul Desăvârșit

Colegul meu, deputatul Emanuel Ungureanu, a făcut public acest caz și a anunțat că va sesiza Agenția Națională de Integritate și Direcția Națională Anticorupție, fiind vorba de un caz grav care vizează activitatea unui demnitar.
În altă ordine de idei, după 8 luni de mandat la Ministerul Sănătății, pesedistul Alexandru Rafila se laudă la TV cu proiecte moștenite de la USR-iști: proiectele de spitale regionale și fondurile din PNRR pentru cabinetele medicilor de familie.

Proiectele de spitale regionale au fost începute de Vlad Voiculescu în 2016, când era ministrul Sănătății. Singurul „merit” al PSD este întârzierea lor cu 6 ani, iar, în ritmul în care „muncește” Rafila, nu vom vedea nicio cărămidă la aceste spitale până în 2024.

Banii pentru reabilitarea și dotarea cabinetelor medicilor de familie au fost alocați tot în mandatul lui Vlad Voiculescu, cu aprobarea lui Cristian Ghinea, ministrul USR care a coordonat realizarea PNRR.

Marile realizări ale „specialistului” Alexandru Rafila, cel care se visează viitorul președinte al României, sunt demagogia și deturnarea banilor publici spre zone de interes, cum este cazul recent al contractului de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Fățan Luca Petru, de la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box, la cadeți, împotriva unui cetățean englez, însă a pierdut mediul pentru medalie, împotriva unui tânăr de origine ucraineană.

Campionatul Europeană de Box – Cadeți se desfășoară în perioada 10-21 august în Turcia, la Erzum. Sportivul nostru, în vârstă de 14 ani, a boxat la categoria de greutate 66 de kilograme, fiind antrenat de 1 an de către Andrei Dărămuș. Progresul său în această perioadă a fost vizibil. Tânărul a câștigat multe meciuri importante.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Calificarea, în sine, la Campionatul European de Box a reprezentat o performanță importantă. Ne bucurăm de prima victorie, ar fi fost într-adevăr un vis să vină acasă și cu o medalie, dar suntem mulțumiți de prestație. Continuăm pregătirea, nu ne lăsăm și la viitoarele competiții vom fi mai buni”, a spus Andrei Dărămuș.

La lotul național de box, sportivul nostru s-a aflat sub coordonarea profesorului Titi Tudor.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivului, antrenorului și mult succes la viitoarele competiții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marţi, la Bistriţa, că partidul său are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, citat de Agerpres.

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid.

sursă: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare