Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liderii PNL din teritoriu reuniți la București. Florin Roman: Luăm act de scoaterea noastră de la guvernare!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Roman si Teodor AtansaiuDelegaţia Permanentă a PNL este aşteptată să tranşeze, în această seară, situaţia din USL, o decizie anticipată de liderii partidului fiind retragerea miniştrilor liberali din Guvern.

Șefii organizațiilor județene din Alba, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Arges, Botoșani, Arad, Vaslui, Buzău, Constanța, Argeș, și-au exprimat deja public dorința de a pune capăt crizei politice, ce durează deja de două săptămâni, susținând că Ponta si USD l-au îndepărtat pe primarul Sibiului și PNL, pentru a face loc UDMR.

La Delegaţia Permanentă a PNL participă și Florin Roman, președintele filialei Alba Iulia, care a declarat că mandatul organizației județene a PNL Alba este de a lua act de scoaterea liberalilor de la guvernare de către domnul premier Ponta și Asociații, pentru a face loc UDMR. Roman se declară convins că nu asta au votat ardelenii la alegerile parlamentare din 2012, și prin urmare viitorul guvern va fi ilegitim si imoral.

Florin Roman, PNL Alba: Mandatul organizației ALBA a PNL este pentru astăzi la Delegația Permanenta de a lua act de scoaterea noastră de la guvernare de către dl premier Ponta si Asociații. Luam act si de refuzul premierului Ponta de a numi miniștrii PNL, si pe dl Klaus Iohannis. Constatam ca in Ardeal, Ponta si Asociatii l-au îndepărtat pe primarul Sibiului si PNL, pentru a face loc UDMR. Sunt convins ca nu asta au votat ardelenii la alegerile parlamentare din 2012, si prin urmare noul guvern este ilegitim si imoral. Prin gestul sau, premierul Ponta a trădat încrederea cetățenilor care au votat USL si la referendumul de suspendare a președintelui Traian Băsescu.

Tata socru (n.a. Ilie Sârbu) dă cărțile pe față, deși ginerică, premierul Ponta, o ținea ca el e fan USL: protocol la guvernare cu UDMR. Imi amintesc de fluturasii domnului deputat PSD Dirzu care in campania din 2012 cerea motilor sa voteze USL ca sa scape tara de UDMR. Oare acum ce le va spune moților?”

În același timp, președintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, consideră că Ponta joacă rolul unui politician responsabil şi conciliant, dar, de fapt, acesta este artizanul unui joc profund nedemocratic, care copiază practicile regimului Băsescu”.

Liberalul amintește că în 2009, Emil Boc l-a demis pe Dan Nica de la Ministerul de Interne şi, sub îndrumarea şi cu concursul lui Traian Băsescu, a provocat o criză guvernamentală care a spart un guvern cu o majoritate semnificativă în Parlament.

În 2014, şcoala de manipulare a premierului ne învaţă cum ministrul unui aliat nu mai este demis, ci pur şi simplu nu este numit, iar un partid este lăsat în offside şi scos în afara jocului. (…) Ca şi pentru PDL şi Traian Băsescu în 2009, miza pentru PSD şi Victor Ponta este preluarea Ministerului de Interne înainte de alegeri. Ca şi Emil Boc şi Traian Băsescu, Victor Ponta încearcă varianta interimatelor prelungite, în speranţa că îşi va aduna majoritatea de strânsură pentru a-şi trece noul Guvern prin Parlament, este de părere Teodor Atanasiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea