Rămâi conectat

Actualitate

Licitaţie în valoare de peste 1 milion de lei pentru repararea DN1R și a podeţului pe raza localităţii Albac

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin DRDP Cluj, alocă 1.135.824 de lei, fără TVA, pentru lucrări de proiectare și execuție în vederea stopării efectelor calamităților, repararea DN1R și a podețului de la km 77, situat pe raza localității Albac. DN1R asigură o legătură rutieră rapidă între județele Cluj și Alba. Tronsonul ce face obiectul procedurii este situat pe DN1R, zona fiind situată în intravilanul localității Albac.

Suprafața terenului afectat de calamități este de aproximativ 2.505 mp. Drumul național 1R se ramifică din Drumul național 1 din apropierea localității Huedin și face legătura cu Drumul Național 75 în localitatea Albac. Teritorial, drumul aparține de județele Alba și Cluj. Deoarece străbate Munții Apuseni, el facilitează tranzitul de mărfuri și turistic, contribuind astfel la o dezvoltare a zonelor traversate de acest traseu.

”Pe zona cuprinsă între km 77+976 și km 78+142, drumul se află într-o zonă de curbe (stânga, dreapta, stânga). (…) Scurgerea apelor este asigurată printr-un șanț neprotejat în amonte, care descarcă apele prin podețul degradat. Podețul cu deschidere de 5 metri este un podeț dalat, acesta fiind afectat de viiturile mari din perioada martie-aprilie 2018 prin afectarea infrastructurilor, ceea ce a dus la deteriorarea inclusiv a suprastructurii. Fenomenul de instabilitate se manifestă pe o lungime de 76 de metri, ceea ce a dus la deteriorarea zidurilor de sprijin. Corpul drumului prezintă fisuri importante din cauza cedării zidurilor de sprijin”, se arată în caietul de sarcini.

Prin lucrările preconizate se dorește aducerea drumului la un standard de siguranță și calitate corespunzătoare, în acest sens fiind necesare următoarele lucrări: înlocuirea podețului cu un pod având deschiderea mai mare, de 6,50 metri; refacerea consolidării; zid de sprijin; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin executarea unei rigole; refacerea corpului drumului pe o porțiune de 85 de metri; montarea de parapeți metalici.

Durata de executare a lucrărilor după atribuirea contractului este de 6 luni. La procedură s-au înscris două asocieri: Hidroconstrucția S.A. – Damar Consult SRL și Asocierea S.C. Aria Construct SRL – S.C. Theiss SRL. Câștigătorul licitației va fi desemnat în perioada următoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi În noaptea de 26 spre 27 octombrie, în ultima duminică a lunii, se trece la ora de iarnă 2024. Ceasurile se vor da înapoi cu o oră, iar ora 4:00 va deveni ora 3:00. În ultima duminică din luna octombrie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea