Rămâi conectat

Ştirea zilei

LICITAȚIE: Câte sute de euro se cer pentru un carnet universitar semnat de scriitorul Lucian Blaga

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

LICITAȚIE: Câte sute de euro se cer pentru un carnet universitar semnat de scriitorul Lucian Blaga

Un carnet universitar din 1945, care poartă semnătura scriitorului Lucian Blaga, este oferit spre licitație pe un site web, care cere un preț de pornire de 300 de euro.

Potrivit reprezentanților acestui site, carnetul este estimat la valoarea de până la 900 de euro, iar starea sa de conservare este bună.

Carnetul universitar de cursuri și lucrări ar fi aparținut studentului la Facultatea de Filosofie și Litere, Ștefan Augustin Doinaș, pe nume real Ștefan Augustin Popa.

Licitația poate fi consultată AICI

Acesta a fost eliberat la data de 6 aprilie 1945. În cadrul anilor de studenție, Ștefan Augustin Doinaș l-a avut ca profesor pe Lucian Blaga, care i-a predat cursuri precum Probleme de filosofia culturii și Filosofia culturii.

Lucian Blaga se semnează olograf de mai multe ori în acest carnet, în dreptul materiei predate și în dreptul lucrărilor susținute de Ștefan Augustin Doinaș.

În interior se păstrează o fotografie de epocă în care este înfățișat viitorul poet și eseist, alături de semnătura olografă a titularului și o dovadă prin care Ștefan Augustin Doinaș se poate prezenta la examenul general de licență din martie 1949.

Piesa face parte din Licitația ”Despre neajunsul de a te fi născut” – Cioran, Eliade, Blaga și Doinaș, organizată în data de 21 septembrie 2022, de la orele 19:00


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei Primăria Sebeș a contractat primele nouă autobuze electrice, nouă stații de încărcare lentă și alte trei stații de încărcare rapidă. Valoarea investiției, finanțată prin PNRR, este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea