Rămâi conectat

Economie

Licitaţia pentru privatizarea Cupru Min are loc în ianuarie 2012. Preţul de pornire – 60,8 milioane euro

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

  Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a lansat anunţul de vânzare prin licitaţie publică cu strigare a acţiunilor pe care le deţine la S.C. Cupru Min S.A. Abrud. Licitaţia va avea loc la începutul anului viitor, în 18 ianurie, iar preţul de pornire al licitaţiei este de 60.847.100 euro, cu circa 10 milioane mai mult decât suma vehiculată până acum. Vor fi scoase la vânzare 2.418.480 acţiuni, reprezentând 100% din capitalul social al S.C. Cupru Min S.A. Abrud, la preţul de 108,864 lei/acţiune, respectiv 263.285.406,72 lei pentru întregul pachet de acţiuni. Garanţia de participare la licitaţie este de 4.836.960 lei iar ofertele se pot depune până la data de 16 ianuarie 2012. Cei interesaţi să facă oferte de cumpărare sunt obligaţi să achite o taxă de acces direct la date şi informaţii, în sumă de 62.000 lei inclusiv TVA, precum şi o taxă de participare la licitaţie în sumă de 49.600 lei inclusiv TVA şi să achiziţioneze dosarul de prezentare contra sumei de 49.600 lei inclusiv TVA. Deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitaţie se va face în prezenţa tuturor ofertanţilor în data de 17 ianuarie 2012, ora 11.00, la sediul OPSPI din Bucureşti.
S.C. Cupru Min S.A. deţine şi licenţa de exploatare a minereului de cupru din cariera Roşia Poieni. Aici se găsesc cantităţi importante de cupru – 1 miliard de tone, dar şi zăcăminte de aur şi argint în cantităţi mult mai mici. În prezent la companie muncesc 490 de angajaţi. S.C. Cupru Min a înregistrat anul trecut un profit de 4,5 milioane de euro. Statul Român doreşte să privatizeze total societatea pentru că susţine că nu are bani să facă investiţiile de modernizare care se impun aici. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De noaptea minții: Crescătorii mici de vaci, oi, capre sunt obligați să-și facă Cod Digital de Exploatație

Unirea Ziarul

Publicat

în

De noaptea minții: Crescătorii mici de vaci, oi, capre sunt obligați să-și facă Cod Digital de Exploatație. Industria laptelui, în pericol de blocare Industria românească de lapte n-a prea stat pe roze nici până acum, însă riscă să se blocheze de-a binelea în curând, din cauza unor măsuri luate fără prea multă chibzuință sau aplicate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea