Licitaţia pentru mansardarea Policlinicii Alba Iulia a fost atribuită: CON-A, constructorul Sălii Polivalente Cluj, preia contractul de peste 2,2 milioane de euro

Licitaţia pentru mansardarea Policlinicii Alba Iulia a fost atribuită: CON-A, constructorul Sălii Polivalente Cluj, preia contractul de peste 2,2 milioane de euro

Licitația privind mansardarea Policlinicii Alba Iulia, unul dintre cele mai așteptate proiecte întrucât prevede, printre altele, readucerea Policlinicii care funcționează pe strada Mușețelului în incinta spitalului, s-a încheiat cu succes. În 19 iulie a fost publicat anunțul de atribuire al lucrărilor.

Contractul în valoare de 8,96 de milioane de lei fără TVA a fost preluat de S.C. CON-A din Sibiu, la ora actuală una dintre cele mai mari companii de construcții din țară, care a realizat, între altele, Sala Polivalentă și Stadionul din Cluj, terminalul Aeroportului din Sibiu. Firma din Sibiu a fost de altfel singura care a depus o ofertă acceptată în cadrul acestei proceduri. În spațiul nou creat prin mansardarea policlinicii ar urma să fie mutate secțiile de Neurologie și Recuperare neuro-motorie, precum și amenajarea unor camere pentru medici și asistente, pe o suprafață de circa 1700 mp.

ELIT

La parterul acestor corpuri ar urma să fie mutat, în locul Secției de Neurologie, Ambulatoriul integrat al spitalului, care în prezent funcţionează într-un fost cămin de nefamiliști, la o distanță de aproximativ un kilometru față de sediul spitalului (pe strada Mușețelului), un spațiu total neadecvat cu circuite întunecate, înguste, care nu îndeplinesc sub nici o formă, datorită specificului inițial al clădirii, normele sanitare referitoare la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare.

În aceste condiții, pacienții împreună cu personalul medico-sanitar sunt puși pe drumuri între Ambulator și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, iar sângele este recoltat în cadrul ambulatoriului de specialitate, după care este transportat zilnic la laboratorul din cadrul spitalului. De asemenea, există disfuncționalități semnificative în funcționarea Secției de Neurologie cât și a Compartimentului de Recuperare Neurologie, ambele fiind propuse să-și desfășoare activitățile viitoare în spațiile nou create prin mansardarea corpurilor C și D ale policlinicii.

Lucrările propriu-zise vor începe în această vară. Durata de realizare a lucrărilor de reabilitare este de 18 luni, iar implementarea proiectului este de 24 de luni.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419