Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Licitația CJ Alba cu valoare estimată de peste 16 milioane de euro: Trei ofertanți pentru concesionarea instalațiilor de gestionare a deșeurilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Judeţean Alba a finalizat prima parte a procedurii de achiziție publică privind concesionarea operării instalaţiilor realizate în cadrul Sistemului de management integrat al deşeurilor. Trei oferte au fost depuse până la finalizarea perioadei, în 2 august 2018.

Cei trei ofertanți care vor să obțină administrarea instalațiilor pentru următorii cinci ani sunt Eco Sud SA București, Eco Bihor SRL Oradea și Asocierea SC Polaris Mediu SRL Tîrgu Jiu și Polaris M Holding SRL Constanța. Valoarea estimată a noii proceduri este de 78.105.104 lei, fără TVA, respectiv 16,7 milioane de euro. Contractul ce va fi încheiat cu operatorul desemnat câştigător va avea o valabilitate de 5 ani.

Contractul are ca scop delegarea prin concesiune a operării şi administrării Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Galda de Jos, unde există o staţie de sortare, staţie de tratare mecano-biologică, depozitul conform şi instalaţiile aferente fiecăruia şi a staţiilor de transfer de la Blaj şi Tărtăria, toate construite în cadrul proiectului cu finanţare de la Uniunea Europeană. Tot în cadrul acestui contract urmează să fie concesionate staţia de transfer de la Abrud, staţiile de sortare de la Zlatna şi Aiud, respectiv staţia de transfer şi sortare de la Baia de Arieş, construite anterior prin alte programe de finanțare. De asemenea, procedura de delegare va include şi transportul deşeurilor de la toate stațiile menționate la CMID Galda de Jos, unde vor fi sortate, tratate mecano-biologic şi, în final, depozitate.

Activitățile de salubrizare care vor fi delegate prin contract sunt următoarele: operarea/administrarea stațiilor de transfer pentru deșeurile municipale și deșeurile similare, sortarea deșeurilor în stații de sortare, organizarea tratării mecano-biologice a deșeurilor și administrarea depozitului de deșeuri de la Galda de Jos. Depozitul este proiectat cu o capacitate totală de depozitare de circa 1,9 milioane tone de deșeuri, din care prima celulă are o capcitate pentru circa 543.000 de tone.

Durata totală de viață a depozitului este de 21 de ani, prima celulă urmând a fi umplută în circa 5 ani și jumătate. Potrivit caietului de sarcini, operatorul desemnat câștigător va constitui un fond de 5 milioane de lei, fără TVA, pentru închiderea și urmărirea postînchidere a depozitului. În județul Alba se preconizează ca în 2019 să fie colectată o cantitate de circa 85.000 de tone de deșeuri, care ar urma să scadă până la aproximativ 82.000 de tone în 2022.

Evaluarea propunerilor financiare se va face prin utilizarea criteriului de atribuire ”preţul cel mai scăzut” şi a unui algoritm de calcul care va include opt tarife propuse de ofertanți, printre care cele de transfer, sortare, tratare mecano-biologică, depozitare, gestionare deşeuri voluminoase etc.

”Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” este un proiect cu o valoare totală de 60.257.187 de euro, din care cheltuieli eligibile din fonduri europene – 42.204.680 de euro. Investiţia a fost finalizată în septembrie 2017. Precedenta licitaţie de concesionare a instalațiilor a fost anulată la sfârşitul anului 2017 pentru erori şi omisiuni în documentaţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea