Licitația CJ Alba cu valoare estimată de peste 16 milioane de euro: Trei ofertanți pentru concesionarea instalațiilor de gestionare a deșeurilor
Consiliul Judeţean Alba a finalizat prima parte a procedurii de achiziție publică privind concesionarea operării instalaţiilor realizate în cadrul Sistemului de management integrat al deşeurilor. Trei oferte au fost depuse până la finalizarea perioadei, în 2 august 2018.
Cei trei ofertanți care vor să obțină administrarea instalațiilor pentru următorii cinci ani sunt Eco Sud SA București, Eco Bihor SRL Oradea și Asocierea SC Polaris Mediu SRL Tîrgu Jiu și Polaris M Holding SRL Constanța. Valoarea estimată a noii proceduri este de 78.105.104 lei, fără TVA, respectiv 16,7 milioane de euro. Contractul ce va fi încheiat cu operatorul desemnat câştigător va avea o valabilitate de 5 ani.
Contractul are ca scop delegarea prin concesiune a operării şi administrării Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Galda de Jos, unde există o staţie de sortare, staţie de tratare mecano-biologică, depozitul conform şi instalaţiile aferente fiecăruia şi a staţiilor de transfer de la Blaj şi Tărtăria, toate construite în cadrul proiectului cu finanţare de la Uniunea Europeană. Tot în cadrul acestui contract urmează să fie concesionate staţia de transfer de la Abrud, staţiile de sortare de la Zlatna şi Aiud, respectiv staţia de transfer şi sortare de la Baia de Arieş, construite anterior prin alte programe de finanțare. De asemenea, procedura de delegare va include şi transportul deşeurilor de la toate stațiile menționate la CMID Galda de Jos, unde vor fi sortate, tratate mecano-biologic şi, în final, depozitate.
Activitățile de salubrizare care vor fi delegate prin contract sunt următoarele: operarea/administrarea stațiilor de transfer pentru deșeurile municipale și deșeurile similare, sortarea deșeurilor în stații de sortare, organizarea tratării mecano-biologice a deșeurilor și administrarea depozitului de deșeuri de la Galda de Jos. Depozitul este proiectat cu o capacitate totală de depozitare de circa 1,9 milioane tone de deșeuri, din care prima celulă are o capcitate pentru circa 543.000 de tone.
Durata totală de viață a depozitului este de 21 de ani, prima celulă urmând a fi umplută în circa 5 ani și jumătate. Potrivit caietului de sarcini, operatorul desemnat câștigător va constitui un fond de 5 milioane de lei, fără TVA, pentru închiderea și urmărirea postînchidere a depozitului. În județul Alba se preconizează ca în 2019 să fie colectată o cantitate de circa 85.000 de tone de deșeuri, care ar urma să scadă până la aproximativ 82.000 de tone în 2022.
Evaluarea propunerilor financiare se va face prin utilizarea criteriului de atribuire ”preţul cel mai scăzut” şi a unui algoritm de calcul care va include opt tarife propuse de ofertanți, printre care cele de transfer, sortare, tratare mecano-biologică, depozitare, gestionare deşeuri voluminoase etc.
”Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” este un proiect cu o valoare totală de 60.257.187 de euro, din care cheltuieli eligibile din fonduri europene – 42.204.680 de euro. Investiţia a fost finalizată în septembrie 2017. Precedenta licitaţie de concesionare a instalațiilor a fost anulată la sfârşitul anului 2017 pentru erori şi omisiuni în documentaţie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ciugud, care a provocat un accident rutier în urmă cu 2 ani, în urma căruia a decedat tatăl său, și-a aflat prima […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun