Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liberalul Florin Roman și-a anunțat oficial candidatura la alegerile europarlamentare din 2014. Vezi ce proiecte are!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Președintele PNL Alba Iulia și vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Florin Roman, și-a exprimat astăzi public, în cadrul unei conferințe de presă, intenția de a candida pentru un loc de europarlamentar la alegerile de anul viitor.

Liberalul a declarat că este conștient de faptul că lupta în interiorul partidului pentru un loc eligibil pe listele PNL va fi dificilă, însă chiar dacă nu se va clasa pe primele 7-8 poziții, considerate cu șanse mari, va folosi acest prilej pentru a promova proiectele liberalilor din Alba.

Roman a amintit despre proiectele pe care a reușit să le pornească sau să le finalizeze în scurta perioadă de când se află la conducerea administrației județene, respectiv “Primul Ghiozdan”, Școala Profesională Germană Alba Iulia și Autostrada Sebeș-Turda.

În calitate de candidat la alegerile europarlamentare vicele CJ Alba, va promova mai multe proiecte, pe care, chiar dacă nu  va prinde un fotoliu în Parlamentul European, intenționează să le predea mai departe colegilor liberali ce vor merge la Bruxelles.

Primul proiect menționat se referă la extinderea Programului Eurodyssey, un program al Ansamblului Regiunilor Europene prin care tinerii între 18-30 de ani, indiferent de studii, pot merge la stagii de lucru plătite în țările din UE, la nivelul tuturor județelor/regiunilor membre ARE din România.

Un alt proiect se referă la introducerea internetului wireless în localitățile din mediul rural din întreaga țară, pentru ca tinerii și locuitorii acestor zone să aibă acces gratuit la informația online, la fel ca și cei din centrele urbane. Florin Roman a afirmat că lucrează deja la un astfel de proiect la nivelul Consiliului Județean Alba, aflându-se în etapa de identificare a localităților din județ și a locațiilor (parcuri, piețe centrale) unde se pretează o astfel de investiție.

Cel de-al treilea proiect pentru campania la europarlamentare se referă la reducerea vârstei de vot de la 18 la 16 ani. Liberalul susține că un tânăr de 16 ani din vremurile noastre este suficient de matur și informat pentru a hotărî singur cine să îl reprezinte politic.

“Tinerii trebuie atrași mai devreme înspre cel mai democratic exercițiu – votul celor care iau apoi deciziile în numele comunității”, a afirmat Roman.

Cu un ochi înspre Bruxelles, cu celălat înspre Primăria Alba Iulia

Hotărât să facă tot ce îi stă în putință pentru a deveni europarlamentar, Roman a declarat că va merge din casă în casă pentru a prezenta alegătorilor  proiectele sale și viziunea sa asupra dezvoltării economice a municipiului Alba Iulia și a județului.

Dacă  nu va ajunge însă la Bruxelles, liberalul are susținerea colegilor din PNL Alba pentru  a candida la alegerile pentru Primăria Alba Iulia, scrutin ce va avea loc în 2016.

„Ieri, în ședința Biroului Permanent al PNL Alba Iulia s-a decis că dacă nu reușesc la europarlamentare, să fiu susținut de colegi pentru Primăria Alba Iulia. Mi-am asumat acest obiectiv și îl voi duce până la capăt.

S-au făcut lucruri foarte bune la Alba Iulia, dar cred că e nevoie de sânge proaspăt și îi asigur pe albaiulieni că dacă ne vor da prin votul lor primăria, o să avem în capitala Marii Uniri o sală polivalentă, teatru, vom readuce FC Unirea acolo unde merită și vom crea locuri de muncă.

Principalul nostru obiectiv este crearea de noi locuri de muncă. Pe autostrada Sebeș-Turda, lucrăm deja la un proiect de înființare a unui parc logistic care să atragă investitori privați, nu vom sta la primărie să îi așteptăm, vom merge după ei la București, vom iniția întâlniri cu ambasadele și cu tot ce înseamnă multinaționalele din România pentru a-i aduce la Alba Iulia”, a mai declarat liberalul.

În ceea ce privește Cetatea Alba Carolina, actualul vicepreședinte al consiliului județean intenționează introducerea acestei locații în cadrul unui mare festival al Cetăților de tip Vauban din Europa. Evenimentul ar putea dura 30 de zile, pentru a stimula turismul de weekend la Alba Iulia, având în vedere că cei care vizitează acum cetatea o fac în tranzit și pleacă fără să mănânce, fără să facă cumpărături, fără să doarmă la Alba Iulia, adică fără să cheltuiască bani.

“Avem deja în acest proiect legate trasee alternative pe Drumul aurului la Roșia Montană, pe Drumul împăratului la Horea, pe Drumul vinului, cetățile dacice, astfel încât turistul să aibă trei zile de a vizita și de a vedea foarte multe locuri, nu numai în Alba Iulia, dar și în județul Alba”, a conchis președintele PNL Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A 10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A 10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. La fața locului intervin pompierii pentru stingerea flăcărilor. UPDATE: S-a reluat circulația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea