Rămâi conectat

Politică Administrație

Liberalii din Cugir au acum un Club al Seniorilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    În cadrul PNL Cugir şi-a început activitatea, în week-end-ul trecut, Clubul Seniorilor Liberali din care fac parte aproximativ 60 de persoane vârstnice. Este vorba de o iniţiativă mai veche a liberalilor cugireni, care au dorit ca pe lângă organizaţiile de tineret şi de femei, să existe şi o organizaţie de pensionari care să militeze pentru interesele şi nevoile acestei categorii, atât în interiorul partidului, cât şi în exteriorul său.
Reuniţi la sediul PNL, vârstnicii liberali şi-au desemnat liderii, preşedinte a fost ales Ioan Troancă, iar în calitate de vicepreşedinţi au fost desemnaţi Petre Micu, Nicolae Chirilă şi Ştefan Lazoc. Clubul Seniorilor Liberali are şi un trezorier în persoana doamnei Ileana Raţiu, iar biroul este format din 19 membri, care urmează să fie desemnaţi astfel încât să fie asigurată reprezentativitatea vârstnicilor din fiecare zonă a localităţii. Deşi abia constituit, clubul şi-a dovedit deja eficienţa, reprezentanţii seniorilor purtând discuţii constructive cu preşedintele PNL Cugir, Adrian Teban şi vicepreşedinţii Emil Muntean şi Rodica Florea, invitaţi la eveniment. „Ne bucură dorinţa de implicare pe care am văzut-o în rândul seniorilor liberali şi considerăm că prin această structură a PNL vom reuşi să preluăm problemele cu care se confruntă persoanele vârstnice din Cugir, aşteptările şi dorinţele lor. Am avut deja discuţii pe marginea creării unui centru de zi pentru pensionari în zona Micro 7, pe lângă cel care există în cadrul SPAS, precum şi a unui cămin de bătrâni. Suntem convinşi că alături de conducerea Clubului Seniorilor Liberali vom realiza proiecte importante prin care să îmbunătăţim viaţa pensionarilor”, a declarat Adrian Teban, preşedintele PNL Cugir.
La rândul lor, seniorii liberali şi-au manifestat hotărârea de a se implica în viaţa socială şi politică, considerând acest lucru o dovadă de responsabilitate. „Majoritatea dintre noi am ieşit din activitatea profesională pe care am depus-o, dar dorim încă să ne facem simţită prezenţa, să punem umărul la ridicarea societăţii, care este dominată în momentul de faţă de anormalitate şi non-valoare. Într-o democraţie reală nu avem voie să stăm deoparte. Ne interesează morala socială, nivelul de civilizaţie, ne interesează respectul la care avem dreptul după 30-40 de ani de muncă. Vrem ca persoanele vârstnice din Cugir să se simtă bine, să nu fie marginalizaţi şi să poată trăi într-un climat sănătos cu copiii şi nepoţii. De aceea suntem decişi să ne implicăm şi să sprijinim PNL Cugir, cu iniţiativele noastre, ale celor vârstnici”, a declarat Ioan Troancă, preşedintele Clubului Seniorilor Liberali.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Importanța liberalismului în județul Alba: Seminar liberal organizat de PNL la Palatul Cultural Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Importanța liberalismului în județul Alba: Seminar liberal organizat de PNL la Palatul Cultural Blaj

În cursul zilei de duminică, 25 septembrie, la Palatul Cultural Blaj a avut loc seminarul liberal organizat de PNL, cu tema importanța Liberalismului în Județul Alba.

„Ce trebuie înțeles, după un asemnea eveniment, este că implicarea și pasiunea de care această generație de tineri dă dovadă sunt singurele și cele mai sigure semne că putem avea o perspectivă optimistă, trecând peste toate aceste crize.

Aș spune, clar, că după acest seminar al tinerilor liberali, desfășurat la Blaj, rolurile se schimbă. Viziunea lor e mai importantă decât experiența noastră! Vă felicit și vă mulțumesc pentru șansa de a vă avea alături, în PNL Alba”, a scris Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba, pe Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Produse din ALBA pe rafturile unui mare lanț de magazine? Senatorul Călin Matieș: „S-a convenit ca aceștia să NU aibă taxe de raft”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Produse din ALBA pe rafturile unui mare lanț de magazine? Senatorul Călin Matieș: „S-a convenit ca aceștia să NU aibă taxe de raft”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, spune că se fac demersuri pentru ca produsele românești ale micilor producători locali să se poată afla pe rafturile lanțului de magazine Profi.

Aceste produse vor avea adaosuri mici și nu vor avea taxă de raft. Informația vine după o întâlnire a acestuia cu directorul lanțului..

„Primii pași pentru ca micii producători locali să intre cu produsele lor în marile lanțuri de magazine PROFI!

Elit - Gustul Desăvârșit

Micul producător român trebuie respectat!

Locul produselor sale, de la legume sau fructe și până la alimente de origine animală, este pe rafturile marilor magazine de profil, nu pe o tarabă, în ger, ploaie sau caniculă.

Am avut o întâlnire constructivă cu directorul general al PROFI, Călin Costinaș, la care au participat specialiști în domeniul alimentar și agricol: vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu,secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Aurel Simion, respectiv reprezentanți ai micilor producători și mici producători locali din județele Cluj, Sibiu și Alba.

S-au discutat ,analizat condițiile si s-au gasit solutii în care micii producători locali, care au produse alimentare puține, dar de o calitate excelentă, să și le poate valorifica în cele 1.600 de magazine românești din toate județele țării.
Directorul PROFI a avut deschidere față de solicitările micilor producători!

S-a convenit ca aceștia să NU aibă taxe de raft, iar produsele lor vor fi puse la vânzare în zone distincte, cu adaosuri comerciale mici, astfel încât să fie și mai atractive.

Factorii decidenți și-au luat angajamentul că vor găsi cea mai bună modalitate pentru ca produsele micilor producători să poată ajunge în magazine. Nădăjduiesc că această întâlnire va fi într-un ceas bun și va reprezenta un MOMENT ISTORIC pentru micii producători!

Astfel, sperăm ca în curând să putem găsi în supermarketurile Profi produsele autohtone, dragi nouă, precum:
Virșlii de Sbucimelia
Caș de Loman
Roșii de Micești
Legume de la Leorinț
Vin de Ighiu
Mere de Doștat
ETC.

În calitate de senator al județului Alba, membru în comisia de agricultură și industrie alimentară, președinte al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România sunt obligat să lupt pentru a reprezenta interesele legitime ale celor pe care îi reprezint! Județul Alba trebuie să fie pe primul loc în România!”, a scris senatorul Călin Matieș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PUSL: Campania de semnături privind “recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale”, lansată la nivel național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| PUSL: Campania de semnături privind “recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale”, lansată la nivel național

Membrii Biroului Executiv al Partidului Umanist Social Liberal s-au reunit vineri, 23 septembrie 2022, la București, pentru a aproba mai multe hotărâri și pentru a continua campania de semnături lansată la nivel național pentru susținerea inițiativei legislative privind “recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale”.

Având în vedere succesul pe care această inițiativă legislativă îl are, BEX-ul PUSL a decis extinderea campaniei de semnături în cât mai multe orașe din țară.

Astăzi, această acțiune a continuat la sediul Partidului Umanist Social Liberal din București, unde sute de persoane s-au strâns și au semnat initiativa legislativă care își propune să schimbe legislația cu privire la modul în care averile sunt dobândite fără a putea fi justificate. Mulți tineri, vârsnici și oameni care au muncit corect își doresc un viitor în România, își pun speranțele în această initiativă propusă de către Partidului Umanist Social Liberal și au credința că vor fi trași la răspundere cei care au strans averi ilicite.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tot în cadrul ședinței BEX, a fost numit în structura de conducere a PUSL un nou membru de marcă, în persoana doamnei Simona Allice Man. Aceasta este un politician cu o vastă experiență în administrație, fiind, printre altele, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și director general adjunct al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. De asemenea, Simona Man a avut în trecut și funcții de conducere importante în structuri de partid. În PUSL ea va ocupa funcția de vicepreședinte cu rol organizatoric.

Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea