Rămâi conectat

Politică Administrație

Liberalii au eliminat două nedreptăţi din transportul rutier de persoane şi mărfuri

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Proiectul de lege în domeniul transporturilor rutiere a fost adoptat

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.11/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.27/2011 privind transporturile rutiere a fost dezbătut și aprobat, ieri, în plenul Parlamentului României.

Este un proiect important care reglementează sectorul transportului rutier contra cost de persoane, mărfuri şi vehicule rutiere defecte sau avariate. Mai mult, conţine reglementări referitoare la transportul elevilor în trafic judeţean/interjudeţean pentru care au fost prevăzute reguli mai stricte, astfel încât această activitate să se desfăşoare în condiţii de siguranţă numai cu autovehiculele destinate transportului de persoane deţinute de către unităţile de învăţământ, autorităţile administraţiei publice locale şi/sau operatorii de transport rutier. Potrivit declarațiilor deputatului PNL de Alba, Dan Simedru, care a intervenit în plen pe marginea proiectului de lege, acesta a generat multe controverse în ceea ce privește alegerea celei mai bune modalități de reglementare a transporturilor rutiere. Proiectul, așa cum a fost el adoptat, elimină obligativitatea autorizării vehiculelor rutiere care efectuează operaţiuni de transport rutier în cont propriu cu vehicule rutiere a căror masă totală maximă autorizată, inclusiv remorca/semiremorca, depăşeşte 2,4 tone și a autovehiculelor cu 8+1 locuri, destinate transportului de persoane. „În comisia de administraţie şi apoi în cea pentru transporturi, al cărui membru sunt, am eliminat prin amendamente cele două categorii de vehicule pentru că s-ar fi generat abuzuri din partea autorităţilor de control şi ar fi condus la costuri suplimentare pentru autorizare, suportate de către proprietarii de autovehicule cu masa cuprinsă între 2,4 și 3,5 tone. Forma votată în plen impune obligativitatea autorizării doar pentru vehiculele rutiere defecte sau avariate, ceea ce asigură un cadru legislativ mai strict în scopul prevenirii unor evenimente rutiere cu consecințe grave”, a declarat deputatul liberal, Dan Simedru.

„Concret, o persoană care desfăşoară transport în cont propriu cu un ARO la care are ataşată o semiremorcă cu care transportă materiale de construcţii ar fi trebuit să se autorizeze pentru că vehiculul depăşeşte greutatea de 2,4 tone. Acest lucru i-ar fi impus costuri mai mari, costuri pe care i-ar fi fost greu, dacă nu imposibil, să le suporte. De asemenea, toți micii întreprinzători care fac transport de mărfuri sau de persoane cu autovehicule de 8+1 locuri ar fi primit o lovitură grea, mulți dintre ei ar fi devenit şomeri, iar afacerile lor ar fi intrat în faliment. În concluzie, consider că, prin argumentația noastră care a dus la abrogarea acelor articole din lege, am reparat o nedreptate ce ar fi afectat atât cetăţeanul de rând, cât şi micii întreprinzători. Consecinţele ar fi fost devastatoare, fie ar fi încurajat evaziunea fiscală, fie ar fi condus la închiderea celei mai mari părţi a acestor întreprinderi din cauza lipsei resurselor financiare”, a mai precizat deputatul Dan Simedru.

Biroul de presă PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea