Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Leul este supraevaluat cu 26% faţă de rata de schimb reală. Euro ar ajunge 6,2 lei, avertizează analiștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Leul este supraevaluat cu 26% faţă de rata de schimb reală. Euro ar ajunge 6,2 lei, avertizează analiștii

Analiştii firmei de brokeraj Wood&Company sunt de părere că leul este supraevaluat cu 26% în prezent, faţă de rata de schimb reală, pentru a echilibra deficitul de cont curent.

BNR a afişat joi un curs de 4,92 lei/euro. La o depreciere de 26%, cursul ar ajunge la 6,2 lei/ euro.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

În opinia lor, România ar trebui să menţină deficitul la 4% din PIB, pentru a-şi finanţa dezvoltarea, ceea ce înseamnă că în final va trebui să ajusteze cursul cu doar 13%.

”Măsura este gestionabilă în următorii ani, dar nu trebuie ignorată”, se arată în raport.

Wood&Company apreciază în cea mai recentă analiză că România are o poziţie mai bună pe piaţa energiei decât multe alte ţări din UE, pe fondul surselor diversificate, iar creşterea economică va continua în următorii ani, cu o medie de 4% în termeni reali, susţinută de îmbunătăţirea productivităţii şi de investiţii.

În ceea ce priveşte inflaţia, Wood prognozează reducerea ei la 9,5% în 2023 şi posibil la 4,3% în 2024, în timp ce dobânda de politică monetară ar putea ajunge la 6,75% în acest an, pentru a coborî ulterior la 6,25% în 2023 şi 4,5% în 2024.

”Nu există scurtături pentru a reduce inflaţia, dar ROmânia pare să reuşească mai bine decât multe ţări să respecte politicile BNR şi să aibă o anumită continuitate pe scena politică în următorii ani”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Munca de la cafenea, interzisă în localuri: Patronii din România nu mai tolerează să le fie ocupate mesele pentru o zi întreagă, la o consumație mică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Munca de la cafenea, interzisă în localuri: Patronii din România nu mai tolerează să le fie ocupate mesele pentru o zi întreagă, la o consumație mică Lucrul de la cafenea este o nouă metodă apărută în România odată cu schimbarea prin care angajații pot lucra de acasă. Cei care au nevoie doar de un laptop […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea