Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Legiunea a XIII-a Gemina a participat la Römerfest, cel mai mare festival de reconstituire istorică antică din Elveția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 27 – 28 august 2016, Garda Apulum, reprezentată prin Legiunea a XIII-a Gemina, a participat la cel mai mare festival de reconstituire istorică antică din Elveția, Römerfest.

Garda Apulum04Evenimentul se desfășoară în fiecare an în parcul arheologic „Augusta Raurica” din apropierea orașului Basel. De-a lungul anilor, festivalul elvețian s-a remarcat în Europa prin calitatea și acuratețea reconstituirilor din antichitatea romană, constituind la ora actuală un etalon de organizare și prezentare pentru multe trupe europene de reenacment.

Festivalul se adresează publicului internațional, de toate vârstele, oferind spectatorilor demonstrații de tehnică militară, lupte de gladiatori, dansuri de inspirație antică și foarte multe ateliere tematice interactive, susținute de trupe de profil din Elveția, Germania, Franța, Italia, Bulgaria și, din acest an, și din România prin Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum – Alba Iulia.

Deplasarea a fost susținută de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Societatea de Transport Public Alba Iulia și SC Elit SRL.

[nggallery id=2587]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea