// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Legea vaccinării contestată de o parte dintre părinți – Se tem de reacțiile adverse

La scurt timp după ce a intrat în dezbatere publică, Legea vaccinării naște controverse. Unii părinți nu vor să fie obligați să-și vaccineze copii, pentru că se tem de reacţiile adverse care ar putea apărea în urma imunizării. O asociaţie de părinţi respinge în totalitate proiectul, pe care îl consideră abuziv şi ilegal. Un articol din lege spune însă că statul va plăti în cazul oricărui efect advers creat de imunizare.

Ministerul Sănătăţii ar urma să plătească tratamentul, dacă se dovedeşte că vaccinul administrat copilului a provocat reacţii adverse. Acum, costurile terapiei de care au nevoie pacienţii care au suferit din cauza imunizării nu sunt decontate de stat. Asociaţia Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor este nemulţumită de actuala formă a legii vaccinării despre care spune că e abuzivă.

Părinţi din toată ţara au depus deja la Ministerul Sănătăţii modificări la proiectul de lege.

Medicii de familie nu iau însă în calcul varianta nevaccinării. Numai prin imunizare sunt evitate epidemiile, spun ei, iar cei mici sunt protejaţi împotriva unor boli precum tetanosul, poliomielita, hepatita B şi difteria.

Proiectul legii vaccinării va sta în dezbatere publică 30 de zile. Va intra însă, în vigoare cel mai devreme în anul 2019, iar până atunci ar putea suferi mai multe modificări.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Legea vaccinării contestată de o parte dintre părinți – Se tem de reacțiile adverse

  1. Gina 18.04.2017 la 23:52

    parinti tampiti si inculti

  2. Raul Peterliceanu 19.04.2017 la 15:50

    Da Gina , doar o persoana culta și inteligenta ca tine putea sa ne caracterizeze în felul ăsta. Mulțumim!

  3. marina 21.04.2017 la 18:45

    Gina se vede ca nu ai copii!! daca citesti ce contin aceste vaccinuri ai vedea ca sunt de-a dreptul toxice!!! ne aboneaza de mici la farmacii!!!