Rămâi conectat

Actualitate

Legea uceniciei a trecut de Senat. Angajatorul va primi lunar bani dacă angajează tineri absolvenți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea uceniciei a trecut de Senat, a informat Ministerul Muncii. Prin aceasta, Guvernul încearcă să dea o mână de ajutor tuturor companiilor care angajează tineri absolvenți, fără experiență, dar dornici să se specializeze într-un anumit domeniu.

„Practic este și un răspuns în momentul de față la faptul că absolvenții de studii superioare, după ce termină facultatea, nu au cum să aibă o experiență necesară pe care angajatorul o cere și atunci venim în întâmpinarea angajatorului ca să acoperim acea lipsă de experiență și acea lipsă de productivitate și el să îi mențină în câmpul muncii și să îi profesionalizeze”, a afirmat ministrul Consulării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea.

Astfel, angajatorul va primi 250 de euro, lunar, pentru fiecare persoana fără studii superioare pe care accepta sa o formeze profesional la locul de muncă şi 300 de euro pentru fiecare absolvent de studii superioare, lunar.

Sumele puse la dispoziţia angajatorilor de statul român provin din Programul Operaţional Capital Uman, adică din fonduri europene, şi nu afectează bugetul de stat, mai transmite Ministerul Muncii.

Sursa: b1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, cu ce avem de-a face

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, recomandările pentru a usura situatia. Ministerul Sănătății a anunțat oficial declanșarea epidemiei de rujeolă în România, datorită creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri, cu scopul de a facilita vaccinarea copiilor. Un comunicat emis de Ministerul Sănătății menționează că, având în vedere intensificarea cazurilor de rujeolă și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare