Rămâi conectat

Actualitate

Legea Prevenirii: Firmele prinse pe picior greșit de ANAF vor fi păsuite de la plata unor amenzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea Prevenirii: Firmele prinse pe picior greșit de ANAF vor fi păsuite de la plata unor amenzi. În plus, inspectorii vor fi obligați să le explice celor responsabili ce trebuie să repare. Dacă în 90 de zile problema nu este rezolvată, abia atunci firmele vor fi sancționate.

Organele de control vor fi obligate, prin noua lege a prevenirii, să îi păsuiască de la amenzi pe cei care fac anumite greșeli.

„E un început bun. Ce trebuie făcut de acum în colo nu e să bifăm că avem o lege, ci ANAF și celelalte instituții să meargă și să explice cum îi ajută, de ce e benefică” –  Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii.

Iar patronii trebuie să știe că au la dispoziție 90 de zile ca să îndrepte neregulile găsite de inspectorii de control.

„Legea prevenirii era așteptată de mult timp și este o măsură normală care creează un climat mai prietenos între mediul privat și organele de control. Sperăm că nu este o lege unică, ci că vor urma și alele în folosul mediului de afaceri” – Ana Morun, antreprenor.

„Pentru simplul fapt că nu aveai pe un document antetul firmei, cu adresa, CUI-ul, erai amendat cu 2500 – 5000 lei. Era aberant, sunt lucruri mai importante pentru a fi dată o amendă. De exemplu, plătirea tuturor taxelor la stat ar putea să reprezinte ceva importnat, nu lipsa unui antet” –  Anca Lăpădat, antreprenor.

Legea prevenirii ar fi în contradicție cu un proiect al Ministerului de Finanțe. Acesta propunea ca inspectorii ANAF să beneficieze de o cotă parte din amenzile pe care le aplică. Noul ministru al Finanțelor susține însă că proiectul controversat nu va fi adoptat.

„Sunt în această parte a Fiscului, salarii nu tocmai la nivelul la care ar trebui să fie. La Finanțe au fost stimulente, o să discutăm această idee. Nu va fi nimeni stimulat că amendează pe cineva, asta sigur nu!” – Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Patronii trebuie să fie însă atenți. Nu vor fi iertați decât o singură dată într-o perioadă de 3 ani.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea