Rămâi conectat

Actualitate

Legea internshipului: Ce trebuie să știe angajatorii care lucrează cu stagiari, interni sau ucenici. Contracte, remunerații și subvenții

Publicat

în

Legea internshipului a intrat în vigoare în luna august. Ce trebuie să știe angajatorii care lucrează cu stagiari, interni sau ucenici despre contracte, remunerații și subvenți.

Angajatorii care vor să lucreze cu interni se vor raporta, din august, la o lege specială a contractelor de internship. Cum stagiatura, ucenicia și internshipul reprezintă raporturi de muncă diferite, cu reglementări specifice, iar angajatorii care încheie astfel de contracte pot primi de la stat unele subvenții, deloc neglijabile ca valoare, e foarte important să se facă deosebire între fiecare dintre acestea.

Reglementarea internshipului, în vigoare din 18 august 2018, este oferită prin Legea nr. 176/2018, ucenicia la locul de muncă e tratată prin Legea nr. 279/2005, iar stagiatura deubtanților în profesie este reglementată de Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior.

Elit - Gustul Desăvârșit

1. Cine poate fi intern/stagiar/ucenic?

Stagiarul este un debutant în profesie, proaspăt absolvent al învățământului superior, pe care firma îl angajează cu contract de muncă (cu excepția celor care dovedesc că au desfășurat, potrivit legii, activitate profesională în același domeniu, anterior absolvirii).

Internul este o persoană în vârstă de cel puțin 16 ani, care caută dezvoltarea unor abilități profesionale și experiență la organizația-gazdă, care poate fi sau nu absolvent al unei facultăți, cu sau fără experiență profesională. Aceeași persoană va putea fi intern la mai multe firme/angajatori de la stat, dar nu la aceeași firmă (decât dacă ar fi vorba de ramuri distincte de activitate).

În fine, ucenicul e persoana cu vârsta de peste 16 ani care, din voință proprie, încheie un contract de ucenicie cu un angajator, în scopul obținerii unei calificări. Ucenicul caută formare profesională pentru ocupația din care vrea să câștige bani.

2. Ce tip de contract se încheie cu fiecare?

Fiecare dintre cele trei legi de mai sus prevăd condiții specifice pentru contractele de stagiatură, internship și ucenicie.

Să începem cu internshipul: potrivit Legii nr. 176/2018, organizația-gazdă (firmă privată sau autoritate/instituție publică) va fi obligată să-i facă internului un contract în condițiile legii, riscând altfel amenzi și de 20.000 de lei. Ca durată, există un maxim de șase luni, dar nu mai mult de 720 de ore per total.

Contractul de ucenicie este, potrivit Legii nr. 279/2005, un tip de contract de muncă special, încheiat pe durată determinată, în temeiul căruia ucenicul se obligă să se pregătească profesional și să muncească pentru și sub autoritatea angajatorului, cu plata unui salariu și bifarea tuturor condițiilor pentru formarea profesională. Ca durată, în funcție de nivelul de calificare, un astfel de contract se poate face pe perioade între 12 și 36 de luni (și poate exista o perioadă de probă de cel mult 30 de zile lucrătoare). Lipsa contractului poate duce la amenzi de câte 10.000 de lei.

În schimb, contractul de stagiatură este un contract atașat contractului de muncă al stagiarului cu un angajator și care are o durată fixă: șase luni, cu excepția situațiilor în care prin legi speciale se prevede o altă durată. Lipsa contractului de stagiu atrage amenzi între 1.000 și 2.000 lei, potrivit Legii nr. 335/2013.

3. Remunerația obligatorie și taxarea contractelor

Cum contractul de ucenicie e, de fapt, un tip de contract de muncă, iar cel de stagiatură e atașat unui contract de muncă, este clar că ucenicul și stagiarul primesc un salariu corespunzător orelor de muncă prestate, că pentru acel salariu se datorează impozit și contribuții ș.a.m.d.

La internship, în schimb, Legea nr. 176/2018 stabilește că internul trebuie să primească o indemnizație (asimilată veniturilor salariale din perspectiva plății impozitului), de cel puțin 50% din valoarea salariului minim brut, proporțională cu timpul efectiv lucrat. Cei care nu-și vor plăti internii, din 18 august, vor risca amenzi între 2.000 și 4.000 de lei.

4. Subvențiile de la stat

Pentru întreaga perioadă a contractului de ucenicie/stagiatură, firmele pot primi pentru fiecare ucenic/stagiar câte 2.250 de lei, potrivit unor modificări recent aduse celor două legi care reglementează cele două tipuri de contracte. Cum poate un angajator să ceară bani de la stat pentru ucenicii aduși la firmă sau pentru stagiari?

În schimb, pentru cei care vor lucra cu interni, legea ce va intra în vigoare în august stabilește o subvenție doar pentru cei care îi vor angaja ulterior pe acei interni. Recompensarea firmelor pentru transformarea internshipurilor în contracte individuale de muncă va fi reprezentată de aproximativ 1.000 de euro, condiționată de menținerea contractului de muncă pentru cel puțin doi ani.

Notă: Angajatorii care iau în considerare acordarea acestor subvenții pentru ucenicii/stagiarii/internii pe care îi angajează ar trebui să analizeze cu atenție condițiile în care se pot încheia contractele respective și cele în care se acordă banii. Același candidat nu poate fi trecut prin două sau trei astfel de contracte, pentru ca firma să obțină de pe urma sa două sau mai multe astfel de subvenții: doar un anumit tip de candidat poate fi ucenic, stagiar ori intern.

Sursa: avocatnet.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Persoanele care se află în dificultate financiară, sprijinite de către ANPC. Cine poate beneficia de ajutor

Publicat

în

Persoanele care se află în dificultate financiară, sprijinite de către ANPC. Cine poate beneficia de ajutor

Persoanele care se află în dificultate financiară pot fi sprijinite de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin Direcţia de Insolvenţă a Persoanelor Fizice.

Astfel, consumatorii care au accesat credite, au acumulat datorii şi nu le mai pot face faţă pot apela la procedura specifică, de insolvenţă a persoanelor fizice, prevăzută de Legea nr. 151/2015.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul întâlnirii periodice a Comisiei de Insolvenţă la Nivel Central – organism care reuneşte reprezentanţi ai ANPC, ai Ministerelor de Finanţe, al Muncii şi Protecţiei Sociale, al Justiţiei şi Oficiului Naţional al Registrului Comerţului – care s-a desfăşurat pe 10 august 2022, cu participarea vicepreşedintelui ANPC, Sebastian Hotca, au fost discutate condiţiile actuale pe care le prevede Legea nr.151/2015 şi posibilităţile amendării acesteia, în viitoarea sesiune parlamentară.

Acest demers este necesar pentru ca legislaţia în domeniu să fie actualizată, în conformitate cu evoluţia economică a momentului, astfel încât un număr cât mai mare de consumatori să poată avea acces la cele trei tipuri de proceduri.

‘Dorim ca accesibilitatea procedurilor de insolvenţă a persoanelor fizice să fie cât mai la îndemâna consumatorilor, iar pentru aceasta şi pentru alte lămuriri, îi aşteptăm la sediile noastre din toată ţara, pentru a le oferi consiliere gratuită şi sprijin’, a spus Ruxandra Badea, director al Direcţiei de Insolvenţă a Persoanelor Fizice

Prin procedura de insolvenţă a persoanelor fizice, este reglementată situaţia în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeşalonate pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire încă un an. Persoanele fizice care au bunuri sau venituri urmăribile şi nu se încadrează pentru procedura pe bază de plan de rambursare pot opta pentru procedura prin lichidare de active.

Persoanele fizice care au peste vârsta standard de pensionare şi au pierdut jumătate sau total capacitatea de muncă pot beneficia de ştergerea datoriei, în cazul în care valoarea acesteia este de maximum 10 salarii minime pe economie.

Persoanele interesate să acceseze aceste proceduri se pot informa de pe site-ul ANPC sau pot lua legătura cu birourile teritoriale de insolvenţă din cadrul comisariatelor judeţene pentru protecţia consumatorilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Peste 80% din românii care lucrează de acasă ar reveni la birou dacă angajatorul ar acorda beneficii: Sondaj

Publicat

în

Peste 80% din românii care lucrează de acasă ar reveni la birou dacă angajatorul ar acorda beneficii: Sondaj

Un sondaj realizat de o platformă de recrutare online arată că ăeste două treimi dintre români lucrează exclusiv de acasă sau împart biroul de la domiciliu cu cel din sediul companiei, iar cei mai mulţi salariaţi ar merge fizic mai de la locul de muncă dacă angajatorul le-ar oferi o serie de beneficii.

Conform datelor centralizate, în prezent, 24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv „remote”, alţi 34% împart biroul de acasă cu cel din sediul angajatorului şi doar 42% s-au întors complet la birou.

Deşi activitatea de la distanţă rămâne modul de lucru preferat, 84% dintre respondenţi spun că ar fi convinşi să vină mai des la birou dacă angajatorul le-ar acorda beneficii care să le dea mai mult confort şi să-i facă să se simtă ca acasă, arată un sondaj BestJobs preluat de Agerpres.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, pe lista beneficiilor se află: mâncarea sau gustările gratuite (44%), un design al biroului care să permită distanţarea de colegi (31%) şi care să includă mai multe zone verzi (31%), un spaţiu de relaxare (29%), o atmosferă plăcută de lucru în colectiv (27%) şi, nu în ultimul rând, acces nelimitat la fructe şi cafea (21%). Totodată, 13% au declarat ar fi mai plăcut să meargă la birou dacă angajatorul le-ar permite să îşi aducă animalul de companie la job.

Cele mai răspândite beneficii acordate de companii, atât echipelor existente, cât şi pentru poziţiile pentru care recrutează în prezent prin platforma online, rămân în continuare bonurile de masă, cursurile de specialitate şi abonamentele sau asigurările private de sănătate. De asemenea, bonusurile de performanţă sau pentru vacanţă, programele de dezvoltare personală şi de creştere a coeziunii echipei, cafeaua la birou, programul flexibil, decontarea transportului sau zile suplimentare de concediu de odihnă se află pe lista doleanţelor salariaţilor.

Pe de altă parte, mai puţin de jumătate dintre angajaţi se bucură în prezent de facilităţi „extra” la actualul loc de muncă, cum ar fi să aibă spaţii verzi în birou (21%), o sală de relaxare (10%), acces la mâncare şi gustări gratuite (9%) sau la băuturi răcoritoare (7%).

Şase din zece angajaţi afirmă că şi-ar dori ca angajatorul să se preocupe de crearea unui mediu de lucru cât mai plăcut, inclusiv prin oferirea facilităţilor preferate de către angajaţi, iar aproape 14% consideră că angajatorul ar trebui să le dea libertatea să-şi personalizeze spaţiul de lucru pentru a-l face mai primitor şi mai confortabil.

Sursa: tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Producția de grâu în România, în scădere. Petre Daea: Este cu 15, maxim 18% mai mică față de anul trecut

Publicat

în

Producția de grâu în România, în scădere. Petre Daea: Este cu 15, maxim 18% mai mică față de anul trecut

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat miercuri, 10 august, că producția de grâu din acest an, obținută la nivel național, este cu 15 până la 18% mai mică decât cea de anul trecut.

„Este mai mică decât anul trecut. Ea este cu 15, maxim 18% mai mică față de anul trecut”, a spus Petre Daea, la finalul ședințeie de Guvern de miercuri.

El spusese anterior că recoltarea grâului s-a încheiat, iar producția acoperă necesarul pentru piața internă și pentru export.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ministrul a precizat că săptămâna viitoare va avea cifrele exacte despre producția din acest an.

„Am realizat o producție care asigură confortul economic al fermierilor, deci la o producție la care s-a gândit fiecare fermier, cu excepția a trei zone: Vrancea, Buzău și Galați, sunt zonele unde pierderile de recoltă la grâu nu le crează un confort necesar. Aici lucrurile vor sta într-un alt sertar al sprijinului, în funcție de situație”, a declarat ministrul.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare