Rămâi conectat

Actualitate

Legea antifumat, modificată de senatori: Se poate fuma în interior, în spații separate și izolate. Camera Deputaților are decizia finală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

fumatLegea antifumat a fost modificată de senatori,  marți, 7 iunie, prin redefinirea spațiului public închis – acesta fiind încadrat de pereți de jur împrejur, prin permiterea fumatului în spații separate, complet izolate și inscripționate. Proiectul de lege pentru modificarea Legii antifumat merge în Camera Deputaților, care este for decizional.

„Prin spatiul public inchis se intelege orice spatiu accesibil public sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu exceptia spatiilor cu destinatie locativa”, potrivit unui amendament propus de Comisia juridica, adoptat in plen cu 76 de voturi „pentru”.

De asemenea, noile modificări presupun și permiterea fumatului în spații special amenajate destinate exclusiv pacienților din spitalele de psihiatrie.

„Fumatul este permis in spatii separate, complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destinatie, precum si pe terase exterioare amenajate in acest scop”, prevede un alt amendament, propus de Comisia de sanatate.

Senatul este prima cameră sesizată pentru acest proiect de lege, Camera Deputaților fiind for decizional.

sursa: hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea