Rămâi conectat

Curier Județean

Laurenţiu Rădiţoiu: Fabrica de Arme Cugir este un partener serios pentru firmele americane

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    În ciuda unor dificultăţi de natură financiară pe care le-a acumulat de-a lungul timpului, Fabrica de Arme Cugir are reale şanse de dezvoltare pe termen mediu şi lung urmare a relaţiilor contractuale pe care societatea le are cu partenerii americani. Declaraţia aparţine directorului general al fabricii cugirene de armament ing. Laurenţiu Rădiţoiu (foto), al cărui mandat de manager a fost prelungit de către Consiliul de Administraţie al unităţii cu încă două luni, respectiv până pe 7 iulie 2013.
Afirmaţiile directorului vin după întoarcerea acestuia dintr-o vizită în Statele Unite unde în fruntea unei delegaţii ROMARM a fost prezent la Denver – Colorado, la o întâlnire cu reprezentanţii firmei M + M Inc, cu care Fabrica de Arme dezvoltă de mai mulţi ani relaţii de colaborare în domeniul armamentului pentru piaţa civilă americană.
Potrivit lui Rădiţoiu, americanii de la M + M Inc, care au venit de mai multe ori la Cugir doresc un parteneriat, o societate mixtă cu Fabrica de Arme prin care aceştia să contribuie la dotarea cu utilaje moderne şi cheş, pentru dezvoltarea bazei tehnologice a uzinei. „Deşi există un aviz de principiu legat de respectivul demers, din partea FAC – Romarm, este necesară luarea unei decizii la nivel guvernamental întrucât legislaţia actuală nu permite încă un astfel de parteneriat”, a declarat Rădiţoiu.
În legătură cu asigurarea de contracte pentru salariaţii uzinei, managerul general susţine că societatea are asigurate comenzi ferme cu cei doi parteneri tradiţionali din Statele Unite, CENTURY Internaţional ARMS şi M + M Inc, până în martie 2013 (pentru piaţa civilă), la care se adaugă unele comenzi pentru arme militare. Aceste relaţii presupun în opinia sa eforturi serioase pentru realizarea obligaţiilor contractuale cum ar fi o aprovizionare bună cu materii prime şi materiale dar şi suplimentarea forţei de muncă. Or, deocamdată problema de noi angajări de personal productiv se loveşte de factori subiectivi care ţin de întrunirea la nivel de Romarm a unor organisme de conducere care să dea aprobările necesare”. În acest demers vreau să evidenţiez sprijinul sindicatului „Apărarea”, a liderului Ioan Neagu care face toate eforturile ca activitatea fabricii să se îmbunătăţească pentru ca cei aproape 700 de salariaţi să-şi primească salariile iar o parte din cei care aşteaptă la poartă locuri de muncă să fie angajaţi”, a precizat Laurenţiu Rădiţoiu. El a dorit să mai adauge faptul că în relaţiile cu cei doi parteneri americani, fabrica tratează în mod egal cele două firme „CENTURY” şi „M + M Inc” şi doreşte să existe chiar o competiţie între acestea cu şanse egale pentru fiecare.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea