Rămâi conectat

Ştirea zilei

Laptele de Cergău și Vama Seacă, dar și un abator pentru carnea de struț de la Sebeș, auditate pentru exporturile județului Alba în UE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Laptele de Cergău și Vama Seacă, dar și un abator pentru carnea de struț de la Sebeș, auditate pentru exporturile județului Alba în Uniunea Europeană.

În trimestrul al treilea din acest an, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba, condusă de dr. Ioan Martin, a auditat două centre de colectare a laptelui materie primă din localitățile Cergău și Vama Seacă, comuna Hopîrta, și un abator pentru sacrificarea vânatului de crescătorie – ratite (struț) din Sebeș, nou înființate, în vederea autorizării sanitar-veterinare pentru schimbul intracomunitar. Auditarea a fost realizată de personalul de specialitate din cadrul Serviciului de Catagrafie Înregistrare Evalualuare TRACES (Trade Control and Expert System – sistem veterinar computerizat integrat), în baza prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 57/2010, care a emis apoi autorizații sanitar-veterinare pentru schimburi intracomunitare celor 3 unități auditate.

Potrivit explicațiilor oferite de dr. Mihai Drașovean, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba, cele două centre de colectare pot preda laptele unei unități de procesare autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare și care poate să comercializeze produse în Uniunea Europeană, laptele de la Cergău și Vama Seacă putând ajunge astfel indirect la consumatorii europeni.

Carnea de struț sacrificată la abatorul din Sebeș va fi distribuită inițial în țară, urmând ca unitatea să facă ulterior și comerț în alte state ale Uniunii Europene. De asemenea, DSVSA Alba a evaluat 151 de unități în vederea înregistrării sanitar-veterinare potrivit dispozițiilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008.

În urma evaluării, au fost emise 151 de documente de înregistrare sanitar-veterinară pentru magazine alimentare, măcelarii, restaurante, pensiuni, baruri, cantine, unități de catering, centre de prelucrare a laptelui integrate exploatațiilor și stupine, a spus dr. Mihai Drașovean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea