Rămâi conectat

Curier Județean

Lansarea priorităților POR 2014-2020 la nivel regional, de către ADR Centru, continuă. Discuții privind fondurile nerambursabile pentru reabilitarea obiectivelor de patrimoniu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Timp de două zile, în 19 și 21 aprilie 2016, peste 80 de persoane, potențiali solicitanți de fonduri nerambursabile, au participat la două seminarii organizate de către ADR Centru, la Sibiu și Târgu Mureș, pentru lansarea Priorității de Investiții 5.1. Cele peste 33 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile disponibile la nivelul Regiunii Centru pentru finanțarea proiectelor de reabilitare obiective de patrimoniu natural și cultural au reunit, pe lângă echipa ADR Centru, și reprezentanți ai autorităților publice locale, reprezentanți ai unităților de cult, dar și ai ONG-urilor și ai mediului privat.

ADR1După o scurtă prezentare a priorităților care sunt lansate până în prezent pe Programul Operațional Regional 2014-2020, cei prezenți au purtat discuții punctuale despre criteriile ce trebuie să fie îndeplinite pentru a putea depune un proiect de finanțare pe prioritatea 5.1 a programului. A fost precizat faptul că sunt eligibile spre finanțare doar monumentele istorice înscrise cu un cod distinct și identificate clar în lista obiectivelor de patrimoniu, care nu au mai beneficiat de finanțare publică în ultimii 5 ani, urmând ca aceste obiective să fie introduse în circuitul public, la finalizarea proiectului. S-au prezentat activitățile ce pot fi finanțate prin aceasta prioritate de investiții și s-a atras atenția asupra acelor activități care nu sunt finanțate, precum și asupra valorii minime și maxime, a proiectelor cu precizarea că valoarea maximă nu poate fi modificată pe parcursul implementării proiectului. Care sunt anexele ce se vor atașa proiectului, documentele obligatorii, declarațiile și avizele necesare au mai fost prezentate și exemplificate de reprezentanții ADR Centru. Celor prezenți le-a fost atrasă atenția că fiind vorba de un apel competitiv, deschis doar 6 luni (25.05-25.11.2016), solicitanții trebuie să fie foarte atenți la întocmirea cererilor de finanțare, fiindcă nu se va mai putea cere decât o singură clarificare asupra documentației depuse, pe fiecare etapă de evaluare, ținând cont de faptul că în cazul în care un proiect a fost respins de către evaluatori, acesta nu se va mai putea redepune în această sesiune.

adr2Modalitățile de accesare și înscriere în aplicația online MYSMIS, precum și modalitatea de generare a unei cereri de finanțare în această aplicație, modul de completare a acesteia cu aspectele importante legate de completarea fiecărei secțiuni în parte, precum și transmiterea cererii de finanțare în sistem au fost prezentate și explicate celor prezenți. În cazul depunerii online a fost subliniat, de asemenea, faptul că cererile de finanțare se vor depune de către reprezentantul legal al solicitanților ce au un certificat digital/semnătură electronică, dar și faptul că o persoană juridică poate avea un singur reprezentant legal sau împuternicit, care va deține responsabilitatea depunerii și derulării proiectului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Elaborarea unui Plan de marketing care să susțină promovarea obiectivului de patrimoniu restaurat, prin evenimente, activități, materiale de promovare dar și alte produse, care să sublinieze aspectele care diferențiază obiectivul reabilitat de alte obiective învecinate, a fost subliniat ca fiind o cerință importantă ce trebuie realizată pentru creșterea competitivității economice a zonei și pentru a crește numărul de vizitatori care vor accesa locația, creștere ce reprezintă unul dintre cei doi indicatori de proiect ce trebuie realizați de către beneficiarii de fonduri. Digitizarea obiectivelor de patrimoniu, respectiv scanarea 3D a tuturor elementelor restaurate prin proiect, fie statuetă, casă, clădire, biserică, fie peisaje, pentru conservarea lor într-un mediu online, este o altă activitate, impusă prin ghidul de finanțare. Această activitate prevăzută a se realiza la finalul proiectului, va asigura pe viitor accesul tuturor la obiectivul respectiv, prin panoramare și vizite și în mediul on-line. Cei interesați de mai multe detalii referitoare la ghid și condiții, pot accesa link-ul: http://bit.ly/1rpZwWe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

AMENZI de peste 11.000 de lei și 11 permise reținute, după ce polițiștii din Alba au luat la „puricat” vitezomanii, taximetriștii și șoferii de autobuze

Ziarul Unirea

Publicat

în

AMENZI de peste 11.000 de lei și 11 permise reținute, după ce polițiștii din Alba au luat la „puricat” vitezomanii, taximetriștii și șoferii de autobuze

Polițiștii din județul Alba au continuat seria acțiunilor dedicate creșterii siguranței participanților la traficul rutier.

În urma activităților desfășurate ieri, 14 noiembrie, dată la care s-a acționat pentru verificarea modului în care se desfășoară transportul public de persoane, au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.745 de lei.

Duminică, 13 noiembrie 2022, între orele 10,00-18,00, s-a acționat pentru combaterea excesului de viteză.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost sancționați 137 de conducători auto, din care 87 pentru depășirea limitei legale de viteză, au fost reținute 11 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de azi, 15 noiembrie, se va acționa pentru combaterea abaterilor pietonilor și prevenirea accidentelor în care poate fi implicată această categorie de participanți la traficul rutier.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Un tânăr de 33 de ani din Sebeș și-a amenințat mama: S-a ales cu dosar penal și ordin de protecție provizoriu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr de 33 de ani, din Sebeș, și-a amenințat mama cu fapte de violență. S-a ales cu dosar penal și ordin de protecție provizoriu.

La data de 14 noiembrie 2022, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către o femeie de 51 de ani, din Sebeș, cu privire la faptul că a fost amenințată de către fiul său.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, pe fondul unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, i-ar fi adresat amenințări, cu fapte de violență, mamei sale.

Polițiștii au întocmit, pe numele său, dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, iar, în urma aplicării formularului de evaluare a riscului, au emis ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Față de bărbat, a fost luată măsura îndepărtării, imediate, din locuință, fiindu-i interzis să se apropie, la o distanță mai mică de 50 de metri, de mama sa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Două DECESE în mai puțin de o săptămână, în Alba, din cauza incendiilor: Recomandările pompierilor pentru cetățeni

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Două DECESE în mai puțin de o săptămână, în Alba, din cauza incendiilor: Recomandările pompierilor pentru cetățeni

Reprezentanții ISU Alba au transmis câteva recomandări pentru cetățeni, după ce în ultima săptămână, în județ, două persoane și-au pierdut viața în incendii.

„În mai puțin de o săptămână o a doua persoană și-a pierdut viața în incendiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ultimele zile, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului au intervenit pentru localizarea și stingerea mai multor incendii, cele mai multe dintre ele fiind produse la locuințe sau gospodării ale populației.

Două locuințe au ars în totalitate, iar din nefericire, două persoane au fost găsite decedate fiind surprinse în interiorul acestora.

În sezonul rece se utilizează mijloacele de încălzire foarte mult, pentru a evita astfel de evenimente tragice, facem din nou apel la dumneavoastră să respectați câteva reguli simple de prevenire și apărare împotriva incendiilor:

  • curățați coșul de fum, cel puțin o dată pe an;
  • nu supraîncălziți soba;
  • nu utilizaţi aeroterme, radiatoare, calorifere electrice construite artizanal sau defecte ca urmare a suprasolicitării, folosirii îndelungate sau lovirii;
  • montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;
  • nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;
  • nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;
  • este obligatorie supravegherea copiilor, fiind interzisă blocarea lor în casă cu lumânări aprinse, sobe, plite şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune;
  • Nu transvazaţi gazul din butelie în orice alte recipiente şi nu folosiţi butelii improvizate;
  • Nu uitați! Este mai important să previi un incendiu, decât să îl stingi!”, au transmis reprezentanții ISU Alba, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea