Rămâi conectat

Curier Județean

Lansare de carte la Centrul Cultural Cugir: „Satul din mine”. Volum de proză aparținând scriitorului cugirean Vasile Dumitru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, 10 decembrie 2019, ora 17:00, la Centrul Cultural Cugir, scriitorul Vasile Dumitru ne propune o incursiune în lumea satului românesc prin lansarea volumului său de debut intitulat sugestiv – „Satul din mine”.

Volumul a apărut în anul 2019, la Editura Minela, și este un strigăt de drag și dor al autorului, care ne va introduce nu numai într-o incursiune în lumea satului românesc de acum câteva zeci de ani ci și în interiorul propriului său suflet, ale amintirilor dragi, a traiului zilnic al familiei, rudelor și vecinilor din satul natal.

Evenimentul va fi deschis de reprezentanții instituțiilor organizatoare: manager Silvan Stâncel de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și director Diane Dobrean de la Centrul Cultural Cugir. Volumul va fi prezentat de prof. dr. Luminița Cebotari și de prof. Ileana Hogea. La finalul prezentărilor, autorul va intra în dialog cu cei prezenți, așa încât întâmplările povestite în volum, personajele și întâmplările din lumea satului românesc să prindă viață și să readucă în actualitate amintiri de neuitat.

Lansare cărții va fi însoțită de momente de lectură susținute de prof. Daniela Floroian, de momente artistice în interpretarea Grupului „Anotimpuri” și a soților Luminița și Adrian Cebotari și de prezentarea unor momente de folclor autentic românesc susținute de grupul de folclor de la Vinerea.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria și Consiliul Local Cugir, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Centrul Cultural Cugir. La finalul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe în care toți cei ce vor achiziționa cartea vor primi din partea autorului câteva gânduri la lansare. Intrarea la eveniment este liberă.

Activitatea face parte din proiectul 4.9. Lansări de carte, parte componentă a Programului Managerial al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, pentru perioada 2017 – 2020.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea