Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”: Volumul „Gânduri de pandemie” s-a născut din dorința părintelui Maxim de a fi alături de cei de acasă
Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită miercuri, 16 iunie 2021, la lansarea cărții „Gânduri de pandemie”, autor, ieromonah Maxim Morariu. Lansarea cărții va avea loc online, pe pagina de Facebook a bibliotecii, începând cu ora 17:00.
Volumul „Gânduri de pandemie” s-a născut din dorința părintelui Maxim de a fi cumva alături de cei de acasă și de dragii săi, credincioșii năsăudeni și bistrițeni, cărora, din Italia, țara în care se afla la studii când a început pandemia Covid 19, s-a gândit să le trimită câte un gând de încurajare și de speranță.
„Am gândit aceste scurte texte ca pe niște meditații ce prezintă pericopa evanghelică duminicală într-un mod detașat de anumite tare oratorice devenite aproape omniprezente în discursul omiletic, și-n același timp ca pe niște texte ce privesc prin ochii omului care străbate pandemia mesajul peren și mereu actual al Scripturii. În același timp am strecurat, unde s-a putut, elemente autobiografice, gânduri și trăiri sincere”, transmite autorul în cuvântul cu care se deschide volumul.
Ieromonahul Maxim Morariu este doctor în teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca și doctorand al Universității Pontificale Angelicum din Roma. Este dublu licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă și al Facultății de Istorie și Filosofie, prima absolvind-o ca șef de promoție. A absolvit masteratul în cadrul celor două facultăți dar și la Institutul Ecumenic din Bossey (afiliat Facultății al Universității din Geneva). De asemenea a studiat la Graz, Belgrad și Kosice. A publicat, editat, coordonat sau tradus 27 de volume și peste 300 de studii și articole, publicate în reviste și volume de specialitate din țară și străinătate. A participat cu comunicări la peste 120 de conferințe, congrese și simpozioane, în țară și în străinătate. Maxim Morariu este membru în colegiul editorial sau științific la 10 reviste științifice (2 indexate Web of Science), cercetător asociat al Universității din Pretoria, Africa de Sud, secretarul Centrului de Studii Teologice al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și membru al Institutului de Istorie Eclesiastică „Nicolae Bocșan” din Cluj-Napoca. În paralel cu activitatea științifică este realizator de emisiuni la Radio Renașterea (Cluj-Napoca), Radio Trinitas (București) și Radio Someș (Bistrița). Pentru activitatea desfășurată a fost recompensat de-a lungul timpului cu mai multe premii și distincții, printre care Premiul Festivalului Internațional „Lucian Blaga” și titlul de Cetățean de Onoare al localității sale natale, Salva, din județul Bistrița-Năsăud.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
PATINOAR în „Piața de Crăciun” din Alba Iulia: TARIFE pentru acces, închiriere patine și „ursulețul ajutător”
PATINOAR în „Piața de Crăciun” din Alba Iulia: TARIFE pentru acces, închiriere patine și „ursulețul ajutător” În perioada 20 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025 cei mici precum și cei mari vor avea parte de voie bună încununată de sezonul de iarnă la „Piața de Crăciun” din municipiul Alba Iulia și totodată un spirit ce […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG