Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lagună, hidrobiciclete și zonă verde, frumos amenajată, pentru grătare, pe malul râului Mureș la Vințu de Jos

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Lagună, hidrobiciclete și zonă verde, frumos amenajată, pentru grătare, pe malul râului Mureș la Vințu de Jos.

Primarul comunei Vințu de Jos, Ioan Iosif Josan, spune că râul Mureș va fi amenajat pentru divertisment și pe raza localității pe care o administrează „va fi amenajată o lagună, vor fi hidrobiciclete și zonă verde special amenajată pentru grătare/barbeque. În Vințu de Jos nu există deocamdată o asemenea zonă amenajată pentru grătare, fiecare se pune unde vrea pe malul Mureșului, distruge vegetația de pe malul râului. Își mai coc și vinetele și ardeii și aruncă resturile pe unde apucă”.

Râul Mureș va fi navigabil pe 60 de kilometri, între județele Alba și Hunedoara, iar ambarcațiunile ușoare vor putea fi închiriate din 8 localități, unde se vor amenaja și lagune turistice cu pontoane de acostare – debarcare.

Investiția va fi finanțată prin Fondul European pentru Piscicultură prin Programul Pescuit și Afaceri Marine, iar ideea a aparținut Grupului de Acţiune Locală pentru Pescuit din bazinul Mureşului şi Secaşelor, coordonat de comuna Ciugud. Valoarea proiectului este de 500.000 de euro. Lucrările vor începe în primăvară.

Potrivit primarului Josan, zona de agrement de pe malul Mureșului, în suprafață de două hectare, va fi amenajată în zona Căptălani, la limita dintre Vințu de Jos și Pîclișa – Alba Iulia, unde sunt iazurile piscicole.

De asemenea, ambarcaţiunile vor putea fi închiriate din alte 7 localităţi: Ciugud, Alba Iulia, Sîntimbru, Şibot, Blandiana, Geoagiu şi Rapoltu Mare, pe unde trece râul Mureș și unde vor fi amenajate zone de agrement similare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea