// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Lagună, hidrobiciclete și zonă verde, frumos amenajată, pentru grătare, pe malul râului Mureș la Vințu de Jos

Lagună, hidrobiciclete și zonă verde, frumos amenajată, pentru grătare, pe malul râului Mureș la Vințu de Jos.

Primarul comunei Vințu de Jos, Ioan Iosif Josan, spune că râul Mureș va fi amenajat pentru divertisment și pe raza localității pe care o administrează „va fi amenajată o lagună, vor fi hidrobiciclete și zonă verde special amenajată pentru grătare/barbeque. În Vințu de Jos nu există deocamdată o asemenea zonă amenajată pentru grătare, fiecare se pune unde vrea pe malul Mureșului, distruge vegetația de pe malul râului. Își mai coc și vinetele și ardeii și aruncă resturile pe unde apucă”.

Râul Mureș va fi navigabil pe 60 de kilometri, între județele Alba și Hunedoara, iar ambarcațiunile ușoare vor putea fi închiriate din 8 localități, unde se vor amenaja și lagune turistice cu pontoane de acostare – debarcare.

Investiția va fi finanțată prin Fondul European pentru Piscicultură prin Programul Pescuit și Afaceri Marine, iar ideea a aparținut Grupului de Acţiune Locală pentru Pescuit din bazinul Mureşului şi Secaşelor, coordonat de comuna Ciugud. Valoarea proiectului este de 500.000 de euro. Lucrările vor începe în primăvară.

Potrivit primarului Josan, zona de agrement de pe malul Mureșului, în suprafață de două hectare, va fi amenajată în zona Căptălani, la limita dintre Vințu de Jos și Pîclișa – Alba Iulia, unde sunt iazurile piscicole.

De asemenea, ambarcaţiunile vor putea fi închiriate din alte 7 localităţi: Ciugud, Alba Iulia, Sîntimbru, Şibot, Blandiana, Geoagiu şi Rapoltu Mare, pe unde trece râul Mureș și unde vor fi amenajate zone de agrement similare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419