Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lacrimi și durere pentru Corneliu Olar, deputatul moților, la un an de la trecerea sa la cele veșnice: Unde și când va avea loc parastasul de pomenire

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Lacrimi și durere pentru Corneliu Olar, deputatul moților, la un an de la trecerea sa la cele veșnice: Unde și când va avea loc parastasul de pomenire

Familia deputatului moților, Corneliu Olar, care a trecut la cele veșnice în urmă cu un an după ce s-a luptat cu o boală crâncenă, a anunțat locul și ziua în care va avea loc parastasul său de pomenire.

Citește și: VIDEO| Moții şi-au luat rămas bun de la deputatul lor în sunet de toacă şi tulnic. Drum lin către ceruri Corneliu Olar!

„Un an de lacrimi, tristețe și dor

Cu aceeași mare durere și tristețe în suflet anunțăm că se împlinește un an de la plecarea la cele veșnice a dragului și scumpului nostru tată, frate, socru și bunic

Deputat Corneliu OLAR

Parastasul de pomenire va avea loc duminică, 12 februarie 2023, începând cu ora 12.30, la Biserica Ortodoxă din centrul comunei Horea, după Sfânta Liturghie, și va fi oficiat de către un sobor de preoți din zonă.

Golul imens lăsat în inimile noastre nu va putea fi înlocuit de nimeni și de nimic. Munca, dăruirea și dragostea ta pentru noi ne vor însoți toată viața. Nu te vom uita niciodată dragul nostru și ne vom ruga necontenit pentru odihna sufletului tău bun acolo, sus în ceruri.

Bunul Dumnezeu să te aibă în paza Sa și să te odihnească în pace!”, a fost mesajul postat de familia sa, în mediul online.

Corneliu Olar, deputatul moților, așa cum era cunoscut de aproape toată lumea a trecut la cele veșnice în seara zilei de 14 februarie 2022, după o lungă și grea suferință, luptând până în ultima clipă cu o boală cruntă și neiertătoare.

Olar a fost o figură emblematică pentru Țara Moților în ultimii ani, născut în comuna Horea, județul Alba, în urmă cu 62 de ani, el a fost un luptător constant ”cu arma legii” pentru drepturile moților, promovând în Parlamentul României numeroase legi în favoarea locuitorilor din Apuseni, una dintre acestea numindu-se chiar ”Legea Moților”.

Înainte de a ajunge parlamentar, Olar a fost consilier local și primar în comuna natală Horea, fiind printre puțini aleși din județul Alba care au reușit să obțină un mandat de primar după ce a candidat independent. Ulterior s-a înscris în fostul PD-L, partid care a fuzionat cu PNL.

Deși grav bolnav, Olar și-a continuat activitatea parlamentară, fiind memorabil un moment din anul 2019, când deși se afla sub tratament cu citostatice s-a dus în plenul Parlamentului, unde a fost imediat înconjurat de colegii săi liberali, care l-au îmbrătișat și l-au pupat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea