Laboratorul DSP Alba va testa, GRATUIT, pentru COVID-19 și pacienții din Alba care necesită asistență medicală în spitale din alte județe: Care este procedura

DSP Alba vine în întâmpinarea cetățenilor județului și decide să sprijine pacienții oncologici dar și pe cei cu alte afecțiuni grave care necesită intervenții medicale de specialitate urgente, fie că este vorba de tratament oncologic de specialitate sau intervenții chirurgicale ce trebuie realizate în spitale din alte județe.

Pe lângă testarea pacienților spitalelor din județul Alba, în laboratorul DSP vor fi testați pentru COVID-19 și pacienții din Alba care necesită asistență medicală în spitale din alte județe unde testarea ar presupune un timp prea mare de așteptare, dar și cheltuieli de cazare până la obținerea rezultatului.

ELIT

Procedura este următoarea: persoanele vizate trebuie să se deplaseze la spitalul din raza domiciliului fără programare prealabilă unde le va fi recoltat testul. Aici vor trebui să prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie sau scrisoare medicală. Recoltarea se va face în baza acestor documente, rezultatul și buletinul de analiză urmând să fie comunicate de către spitalul unde s-a făcut recoltarea.

”Considerăm că este de datoria noastră, a DSP Alba, să venim în sprijinul acestor persoane care oricum se află într-o situație delicată și cărora trebuie să le asigurăm acces la servicii medicale în timp util. În acest mod protejăm nu doar sănătatea cetățenilor, dar și unitățile medicale”, Alexandru SINEA, director executiv DSP Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...