La universitatea albaiuliană se angajează cadre didactice

Până pe data de 6 septembrie, cei care doresc şi bineînţeles au calificarea necesară pentru a preda în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, se pot înscrie în „lupta” pentru cele 13 posturi scoase la bătaie de către instituţia de învăţământ superior albaiuliană. Este vorba despre 12 posturi de lector, la catedrele de Sociologie, Asistenţă Socială şi Sport, Drept, Topografie şi Ingineria Mediului, Teologie, Management – Marketing, Finanţe – Contabilitate, Departamentul de Matematică, Informatică şi Electronică şi un post de asistent la Pedagogie. Candidaţii trebuie să depună un dosar, la secretariatele instituţiei de învăţământ superior sau prin poştă la adresa strada Gabriel Bethlem, nr. 5 – Alba Iulia, cod 510009 (Palat Apor), care va include pe lângă cererea de înscriere şi o fişă de autoevaluare şi una de prezentare. În utlimii doi ani Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a rămas fără 16 persoane, astfel că nevoia de cadre didactice este resimţită. Lipsa nu este doar la lectori şi asistenţi ci şi la profesori, însă, deocamdată, aceste posturi sunt blocate. „Avem nevoie de cadre didactice, pe fiecare palier profesional. În ultimii doi ani de zile nu au mai fost intrări în sistem ci doar ieşiri. În momentul de faţă universitatea are 168 de cadre. Pentru a funcţiona în parametri cât de cât normali am avea nevoie de 184 de cadre universitare, iar pentru a funcţiona la capacitatea normală, 200 de cadre”, ne-a specificat rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, prof. univ. dr. ing. Moise Ioan Achim.
Data limită pentru depunerea dosarelor de către candidaţi este 16 septembrie, ora 14.00, concursul propriu-zis urmând să aibă loc pe data de 21 septembrie. Până în prezent o singură persoană şi-a depus dosarul, postul dorit fiind cel de lector. (L.I.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Doru 19 august 2011 at 5:26

SUPLINITORI ????!!

Doru 19 august 2011 at 5:29

Da’ as dori sa mai intreb ceva: trebuie neaparat sa aiba bacalaureatul, sau se poate da si dupa aia ???!

andrada 19 august 2011 at 8:36

Asta spune f.multe despre situatia invatamantului, si in special a salarizarii. La nivel universitar este mult de muncit, multe responsabilitati dar acestea nu se oglindesc in salarizare (vorbim de cea a asistentilor si lectorilor).

TT 19 august 2011 at 10:22

Eu vand in piata, dar as putea sa vin sa predau in weekend la cei de la idd.

Sunt facultati submediocre 19 august 2011 at 11:55

Cand auzi ca aproape tot prostul are facultate…..inseamna ca aceste facultati sunt precum scolile profesionale zicea d-l Basescu si bine ca nu se mai pot da si doctorate in aceste profesionale…….Desfintarea lor si doar cateva din cele ale lui Ceausescu sa ramana si fara bani ca sa treci……!Deci somer cu facultate……

Horea 19 august 2011 at 12:27

Nu compara un absolvent de scoala Profesionala cu unul care termina o facultate la Alba-Iulia.
Cel cu profesionala iti poate schimba oricand inlocui o chiuveta sau repara o masina de spalat sau croi o haina sau …
Cel cu facultatea …

Comentariile sunt oprite