Rămâi conectat

Curier Județean

La universitatea albaiuliană se angajează cadre didactice

Publicat

în

Până pe data de 6 septembrie, cei care doresc şi bineînţeles au calificarea necesară pentru a preda în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, se pot înscrie în „lupta” pentru cele 13 posturi scoase la bătaie de către instituţia de învăţământ superior albaiuliană. Este vorba despre 12 posturi de lector, la catedrele de Sociologie, Asistenţă Socială şi Sport, Drept, Topografie şi Ingineria Mediului, Teologie, Management – Marketing, Finanţe – Contabilitate, Departamentul de Matematică, Informatică şi Electronică şi un post de asistent la Pedagogie. Candidaţii trebuie să depună un dosar, la secretariatele instituţiei de învăţământ superior sau prin poştă la adresa strada Gabriel Bethlem, nr. 5 – Alba Iulia, cod 510009 (Palat Apor), care va include pe lângă cererea de înscriere şi o fişă de autoevaluare şi una de prezentare. În utlimii doi ani Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a rămas fără 16 persoane, astfel că nevoia de cadre didactice este resimţită. Lipsa nu este doar la lectori şi asistenţi ci şi la profesori, însă, deocamdată, aceste posturi sunt blocate. „Avem nevoie de cadre didactice, pe fiecare palier profesional. În ultimii doi ani de zile nu au mai fost intrări în sistem ci doar ieşiri. În momentul de faţă universitatea are 168 de cadre. Pentru a funcţiona în parametri cât de cât normali am avea nevoie de 184 de cadre universitare, iar pentru a funcţiona la capacitatea normală, 200 de cadre”, ne-a specificat rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, prof. univ. dr. ing. Moise Ioan Achim.
Data limită pentru depunerea dosarelor de către candidaţi este 16 septembrie, ora 14.00, concursul propriu-zis urmând să aibă loc pe data de 21 septembrie. Până în prezent o singură persoană şi-a depus dosarul, postul dorit fiind cel de lector. (L.I.)

Publicitate

Curier Județean

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Publicat

în

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Un bărbat de 35 de ani, din Sebeș, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu, după ce și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani.

Polițiștii din Sebeș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat concubina. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

Electrica Furnizare Discount

La data de 30 iulie 2021, în jurul orei 00.30, polițiștii din Sebeș au fost sesizați, cu privire la faptul că o tânără, de 25 de ani, din comuna Câlnic, a fost agresată de către concubin, în timp ce se afla la locuința, din municipiul Sebeș, unde locuiește fără forme legale.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului și a răspunsurilor date de către victimă, față de bărbatul, de 35 de ani, din Sebeș, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile, prin care i-a fost interzis să se apropie de femeie.

Față de bărbat cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Publicat

în

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Polițiștii din Blaj au emis un ordin de protecție provizorii față de un tânăr care și-ar fi agresat concubina. Tânărul este cercetat pentru violență în familie.

La data de 29 iulie 2021, în jurul orei 22.30, polițiștii din Blaj au fost sesizați, prin 112, de către o tânără, de 20 de ani, din Blaj, cu privire la faptul că, în urma unor discuții contradictorii avute cu partenerul său, ar fi fost agresată de către acesta.

Electrica Furnizare Discount

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânărul, de 18 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Publicat

în

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Doi bărbați din Cetatea de Baltă au fost reținuți de către polițiști, după ce ar fi provocat un scandal în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Cei doi s-ar fi amenințat reciproc.

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au reţinut doi bărbați care sunt cercetați pentru amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceștia ar fi provocat scandal, în timp ce se aflau pe o stradă din comuna Cetatea de Baltă.

Electrica Furnizare Discount

La data de 29 iulie 2021, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de doi bărbați, de 20 și 42 de ani, amândoi din comuna Cetatea de Baltă, care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în sera zilei de 28 iulie 2021, ar fi provocat un scandal și s-ar fi amenințat reciproc, în timp ce aflau pe o stradă din comună, tulburând ordinea și liniștea publică.

În cursul zilei de azi, 30 iulie 2021, reținuții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare