Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

La Turneul Junior’s Cup 2021 de la Albena, Optimum Alba Iulia – campioană la grupa 2011 și vicecampioană la grupa 2010

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două echipe ce au reprezentat Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia au fost prezente la a VII-a ediție a tradiționalului turneu pentru fotbal juvenil, Junior’s Cup, disputat la Albena, în Bulgaria.

Deși un club tânăr, apărut în urmă cu doi ani, Optimum Alba Iulia se remarcă deja prin rezultatele obținute la acest nivel, al creșterii tinerelor talente. Astfel, la competiția din țara vecină, Optimum Alba Iulia a câștigat la categoria de vârstă 2011 și s-a clasat pe locul secund la categoria de vârstă a echipelor formate din jucători născuți în anul 2010 și mai tineri, fără a cunoaște gustul eșecului. Și nu trebuie omis din acest context rezultatul înregistrat la mijlocul lunii iulie, la Cupa “Sfinx”, faza națională, de pe “Cetate”, unde Optimum Alba Iulia, la Under 9, a devenit vicecampioană (antrenor Filip Morar).

La grupa de vârstă 2011, Optimum Alba Iulia (foto, sus) a câștigat toate cele 5 jocuri susținute, după cum urmează: 11-0 cu CS Medgidia, 6-2 cu Juventus București, 5-1 cu Juniorul Chișinău – în grupă, 5-2 cu ACS Juniorul Câmpulung – semifinală, 6-2 cu Atletico Roșiori – finala mare.

Antrenorul Dan Bara s-a bazat pe următorul efectiv: Darius Alion, Dragoș Miclea, Andrei Spulber, Luca Sărăcuț, Ilie David Ampoițan, George Opincariu, Raul Miclea, David Spulber, Patrick Candrea, David Lazăr, Andreas Vlaicu, Alin Parastie. Este a treia prezență la Albena, înregistrându-se un progres semnificativ, după ce anul trecut a fost locul șapte iar acum doi ani poziția a șasea.

*David Lazăr și David Ponoran – premii individuale

La grupa de vârstă 2011, David Lazăr a primit titlul de cel mai bun jucător, iar la categoria competițională 2010 David Ponoran a fost golgheterul turneului. Din postura de debutantă, la Under 11, Optimum Alba Iulia (foto, jos) a devenit vicecampioană, pierzând finala cu Dinamo București, într-un mod dramatic, scor 4-5, după ce a condus la pauză cu 2-0, fiind egalată în actul secund (pe poziția a treia s-a clasat Rapid București). De altfel, albaiulienii s-au înfrățit, cu acest prilej, cu giuleștenii, părinții și copiii cântând, în mod simbolic, “Optimum și Rapid se iubesc la infinit”.

Sunt mulțumit și pe deplin satisfăcut de prestația noastră de la acest turneu, unde am scos maximum din ce se putea scoate. Băieții au dat tot, s-au dăruit exemplar, și poate cu puțin noroc eram campioni! Mă bucur că numele OPTIMUM se face auzit, și mai mult decât atât se asimilează cu marile echipe ale acestei țări într-un timp atât de scurt!”, a transmis Ciprian Selagea.

Lotul condus de Ciprian Selagea (principal) și Filip Morar (secund), jucători ai Unirii Alba Iulia, a fost compus din următorii jucători: Tudor Fechete, Horațiu Niciu, Alex Suschevici, Darius Drăgan, Raul Bocăniciu, Raul Sibișean, Denisa Gligor (fată, născută în 2008), Darius Horșa, Rareș Dan, Darius Manea, Raul Alexa, David Ponoran, Lucas Hada, Alex Luha, Robert Șagău, Andrei Beean. Optimum Alba Iulia a înregistrat rezultatele: 10-0 Juventus Academy, 4-0 cu FC Vaslui, 1-1 cu Rapid București, 5-0 cu LPS “Dumitru Golescu” Câmpulung – semifinale, 2-2 cu Dinamo București (4-5 la penalty-uri). Turneul Junior’s Cup 2021 s-a disputat în trei perioade diferite de timp, la categoriile de vârstă 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 și 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea