Rămâi conectat

Actualitate

La Spitalul Judeţean Alba, investiţii în confortul şi sănătatea pacienţilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Acum, cu ajutorul noului aparat se poate depista cancerul pulmonar

Pacienţii, personalul medical şi deopotrivă vizitatorii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba au scăpat în sfârşit de omniprezentul miros de „cantină” emanat până acum din subsolul instituţiei, unde fiinţa vechiul bloc alimentar. Azi, 30 decembrie, a fost inaugurat oficial noul compartiment de pregătire a hranei pentru bolnavii internaţi, o investiţie cifrată la 230.000 de lei şi suportată de Consiliul Judeţean Alba.  Alături de medicii şefi de secţie, asistentele şefe şi directorii spitalului, la inaugurare au participat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, adjunctul acestuia Sorin Bumb, primarul Mircea Hava, senatorul PDL Alexandru Pereş, deputatul PDL Clement Negruţ.

Diana Mârza, directoarea economică a Spitalului Judeţean Alba a precizat că renovarea şi modernizarea blocului alimentar face parte dintr-un amplu proiect de investiţii, de 5,5 milioane de lei, unele în derulare, altele finalizate. Spre exemplu, în 20 decembrie anul acesta au început lucrările de reamenajare a secţiei ATI, ce trebuiesc finalizate până în 20 ianuarie anul viitor.  Reabilitarea şi modernizarea secţiei ATI presupune un efort financiar de 760.000 lei. La deschidere secţia va avea în plus 4 aparate de ventilaţie, venite prin Ministerul Sănătăţii şi prin Consiliul Judeţean Alba.

O altă investiţie benefică şi de mult aşteptată de locuitorii din Alba este blocul operator pentru oftalmologie. Cel mai probabil, din lunafebruarie, pacienţii din Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte clinici din ţară pentru operaţii la nivelul ochilor, după ce investiţia de 170.000 de lei în sala de consultaţii şi cea de 850.000 lei în blocul operator este aproape de finalizare.

            Totodată, secţia de Oncologie este aproape finalizată, cu dotări la standarde europene.

  O noutate absolută este şi cabinetul de explorări bronhoscopice, deservit de dr. Ioana Ghigolea.  Cu ajutorul unui bronhoscop ultramodern marca Olympus se poate depista canceul pulmonar, tumorile pulmonare,etc. „ Investigaţia începe cu o anestezie locală şi durează aproximativ 10 minute. Pacientul rămâne sub supravegherea noastră 30 de minute după intervenţie“, a explicat  Ioana Ghigolea, medic specialist pneumolog la Spitalul de Urgenţă Alba. Pacienţii din judeţ care vor avea nevoie de astfel de investigaţii vor achita 250 de lei.. Până acum, Spitalul Judeţean Alba plătea 450 de lei pentru fiecare pacient trimis în spitalele din judeţele limitrofe, la care se adăugau cheltuielile de transport cu Ambulanţa.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea