Ziarul Unirea

La Sebeş, una se proiectează şi alta se licitează pentru execuţie!

Consilierul Dorin Nistor îi atrage atenţia noului primar, Alexandru Dăncilă, că el trebuie să dreagă ce a stricat Mugurel Sârbu

Abia s-a instalat noul primar al municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă, că a şi început deja să se confrunte cu problemele care mai de care mai grave şi mai diverse pe care i le-a lăsat moştenire ex-ul, Mugurel Sârbu. O astfel de problemă a fost adusă la cunoştinţa primarului de către consilierul local PD-L Dorin Nistor, om cu experienţă în ceea ce priveşte demascarea practicanţilor de inginerii financiare cu banii statului, în interes propriu. Este vorba despre afacerea pe care se bănuieşte că ar fi pus-o la cale Mugurel Sârbu prin lucrarea de asfaltare şi de amenajare a străzii Şureanu. Pentru realizarea acestei lucrări a fost realizat un proiect în care se prevedea asfaltarea integrală, precum şi realizarea rigolelor pentru apa pluvială. Proiectul a fost aprobat iar pentru executarea lui s-a apelat la un credit, de către Primăria Sebeş, apoi s-a organizat licitaţia pentru stabilirea executantului. Proiectul a fost executat de către firma SC Betarmex SRL Bucureşti, iar executarea lucrării şi-a adjudecat-o SC ProServ SA Hunedoara. Interesant este faptul că în proiect s-a prevăzut realizarea integrală a rigolelor, pe toată lungimea străzii, dar la licitaţia pentru executarea lucrării au rămas pe dinafară vreo… 100 de metri liniari de rigole!
După cum ne-a declarat Dorin Nistor, care l-a interpelat pe noul primar în sensul verificării acestei afaceri şi a rezolvării problemei, lucrarea se va executa parţial, pentru că nu este complet bugetată, respectiv pentru că lipsa acelor 100 de metri liniari de rigole înseamnă o cheltuială necuprinsă în buget, în valoare de circa un miliard de lei vechi! „În acest caz, a declarat Dorin Nistor, nu există decât o singură soluţie: întocmirea unui act adiţional pentru lucrarea respectivă, dar aceasta trebuie să se facă avându-se foarte mare atenţie la tarife! Atrag atenţia, deoarece ca specialist în domeniul finanţelor ştiu că a apărut o nouă ordonanţă de guvern, prin care se stabileşte că prin acte adiţionale nu se mai pot prevedea cheltuieli suplimentare decât până la limita a 10% din valoarea totală a lucrării. Există însă o <chichiţă> care le-a permis unor primari să umfle cheltuielile peste măsură, şi anume faptul că, în cazul serviciilor, limita maximă a cheltuielilor <suplimentare> este de… 50% din valoarea lucrării.” Iată, aşadar, cum se putea jecmăni bugetul local, prin aşa-zise acte adiţionale. Se stabilea o firmă favorizată, la înţelegere cu primarul, care să accepte executarea lucrării la un preţ foarte scăzut, iar apoi, după ce începea lucrarea, se constata că „nu ajung banii” şi, prin urmare, era nevoie de un act adiţional, care mai adăuga încă 50% sau 60% la cheltuieli. Fireşte, că sumele suplimentare, consistente, erau utilizate drept „comisioane” şi „mici atenţii” pentru câştigarea bunăvoinţei edilului şef, respectiv a acoliţilor acestuia, care puneau în mişcare maşinăria de vot!
Eu unul nu afirm că acesta este şi cazul afacerii „asfaltare strada Şureanu”, aşa cum nici Dorin Nistor nu o face, dar parcă e cusută cu aţă albă o astfel de procedură, prin care proiectezi una şi licitezi alta! Prin urmare, primarul Alexandru Dăncilă are datoria de a verifica situaţia şi de a o remedia, cu costuri cât mai reduse de la buget. Iar dacă aceasta a fost încă o „inginerie” de-a fostului primar, să se acţioneze şi să se ia măsurile legale ce se impun! Apropo, am aflat că ex-primarul Sârbu ar avea şi el un doctorat în nu ştiu ce specialitate (Drept, inginerie, administraţie, diplomaţie, chiromanţie, prestidigitaţie… !?), aşa că ar fi bine dacă s-ar gândi vreun specialist să-i verifice „creaţia”! S-ar putea să avem surpriza de a-l găsi şi pe dânsul în postura de „dottore-plagiatore”. Vom investiga şi vă vom ţine la curent!

ELIT

Ioan HĂNŢULESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

Victor 6 iulie 2012 at 13:24

Deci lucrurile stau cam asa: dottore economisto ingegnere Mugurel Livio Sarbu a facut un credit bancar (!!!) ca sa-si aranjeze propria strada. Frumos!

Si pentru ca marlania nu era de ajuns a mai lasat o parte din lucrare in afara pentru eventuale manarii.

Asta lipsea Sebesului acum: str. Surianu era ultima intr-o stare jalnica si trebuia, musai, reparata.
Cat mai era primar…

George 6 iulie 2012 at 13:51

Gainarul asta de Minciunel Sarbu nu sa abtinut de la a fur nici pe ultima suta de mandat ???!!!!
Mare , mare Gainar

Fane 6 iulie 2012 at 13:58

Galbenelul Sarbu = Plagiatore ?
Asa Cum il stim ( fara caracter ) SIGUR ca a si furat ( plagiat) , ca doar nu-si facea si gur lucrarea de doctoraaaat
Oare Cugirul ii spune ceva ?
Mare GAINAR
Si sa vedeti cate magareli o sa ii mai iasa la iveala la gainarul asta de Sarbu….

Gogu 6 iulie 2012 at 14:07

Gunoi , gunoi , mare GUNOI acest personaj de mugurel sarbu
Nu degeaba i se spune Gainar
Sa speram ca si DNA se va pronunta mai devreme sau mai tarziu

barbugiu e tatarul 6 iulie 2012 at 15:54

Gainar agricol a fost,gainariei s-a dedicat..prea s-a jucat smecherul asta cu banii sebesenilor..puneti tunurile pe gainarel,o sa ramanetin uimiti ce oua va lasa…ce souneti de faptul ca firma Elis pavaje e abonata la lucrarile de dalificare….calitatea e cel putin discutabila..

vintzana 6 iulie 2012 at 16:50

Frate cu buletin de vintzan, de ce dracu in campania electorala nu ai avut nici macar o iesire clara impotriva lui Magarel ? Era din partiduletzul tau si de aia taceai ca susoiul in papusoi ? Acum, dintr-o data te vazusi consilier si ataci pe baza cica pe baza unei experiente castigata oare la POSDRU, unde Romania a luat suturi de la UE, sau la garda de unde plecasi ? Cata sa mai capeti experienta drept consilier si nu o lua de unde vezi ca se trage, ca daca era vorba de un mare tun, nu te lasa grasunul adriiieeean sa iei tu caimacul. Pierdusi, asa ca o vreme stai blind, ca nu esti inca mare.

Fely 7 iulie 2012 at 12:11

Mare EXCROC ex primarul Sarbu Mugurel
Dupa ce ca are un caracter ZERO mai este si MARE HOT pe fata
Sper sa nu mai auzim NICIODATA de el in politica sau administratie

Gigi 7 iulie 2012 at 12:14

De acord , ca prea si-a batut joc de toata lumea

Comentariile sunt oprite