La plimbare deși trebuia să fie în izolare: Bărbat din Sânpaul, judeţul Cluj, prins de polițiști în trafic în Alba Iulia, deși ar fi trebuit să se afle la domiciliul său

Un bărbat din comuna Sânpaul, judeţul Cluj a fost surprins de polițiști, în trafic în Alba Iulia, cu toate că el ar fi trebuit să se afle la domiciliul său, fiind în izolare. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi, totodată, fiind plasat în carantină instituţionalizată.

Un bărbat din judeţul Cluj care ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu a fost surprins în trafic în Alba Iulia, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi, totodată, fiind plasat în carantină instituţionalizată, potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES, de Instituţia Prefectului judeţul Alba.

ELIT

“Cu ocazia unui control în trafic făcut de poliţiştii rutieri din Alba Iulia, a fost depistat un bărbat de 48 de ani, din comuna Sânpaul, judeţul Cluj, care ar fi trebuit să se afle la domiciliul său, fiind în izolare conform dispoziţiilor autorităţilor responsabile cu sănătatea publică. Bărbatul a fost condus în judeţul Cluj, în vederea plasării în carantină instituţionalizată, conform procedurilor legale. Pe numele său a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, menţionează sursa citată.

Potrivit Instituţiei Prefectului, poliţiştii din Alba au continuat să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă.

Mihail David - 2020

Astfel, în ultimele 24 de ore, 226 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 187 de persoane, iar echipaje mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi lucrători MApN au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare.

“Au fost verificate 1.266 de persoane cu privire la respectarea interdicţiilor şi a măsurilor impuse de starea de urgenţă. În urma activităţilor au fost identificate 107 persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 93.000 de lei”, precizează comunicatul citat.

Au fost organizate patru acţiuni punctuale, în cadrul căreia au fost verificate 304 autovehicule şi 632 de persoane.

La acţiuni au participat şi jandarmi, poliţişti locali, lucrători MApN, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Sâmbătă, în judeţul Alba se aflau 154 de persoane în carantină şi 257 persoane izolate la domiciliu. Până acum, au ieşit 719 persoane din carantină şi 4.710 persoane din izolare la domiciliu.

Sursa: Agerpres

Sursă foto: Arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...