Rămâi conectat

Curier Județean

La Ocna Mureș taxele și impozitele rămân la nivelul celor din 2012

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Ocna Mureș au votat în unanimitate menținerea taxelor și impozitelor la cuantumurile din anul 2012. Proiectul de hotărâre a fost supus spre aprobare pentru a doua oară după ce, săptămâna trecută nu a ”trecut” din cauză că Ordonanța de Guvern care permite primarilor să stabilească valorile nu era publicată, la acea dată, în Monitorul Oficial.

În ședința extraordinară de astăzi primarul Silviu Vințeler a inițiat proiectul prin care se aprobă valorile impozabile, taxele şi impozitele locale şi alte taxe asimilate care se vor aplica în anul fiscal 2013 la nivelul oraşului Ocna Mureş stabilite în baza prevederilor H.G. nr. 1309/27.12.2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2013 şi reduse în baza prevederilor cuprinse la articolul unic, alin.(l) al O.G. nr. 1/09.01.2013 pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul impozitelor şi taxelor locale, conform anexelor nr.l – 10 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.acestora.

Toți cei 16 consiliei locali prezenți au votat ”pentru, ”astfel că atât persoanele fizice cât și cele juridice sunt scutite să scoată din buzunar mai mulți bani în acest an.

Întrebat dacă, în acest caz, bugetul va  fi suficient pentru derularea proiectelor propuse primarul orașului Ocna Mureș a declarat: ”Nu are rost să îndatorăm populația. Am considerat că este mai bine să păstrăm taxele la nivelul de anul trecut și ne vom descurca așa cum ne-am descurcat și până acum”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea