Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

La Mulţi Ani, de Sfânta Maria Mică! Semnificaţia celui mai popular nume feminin

Alexandra Mates

Publicat

în

URS Construct

 În fiecare an, la data de 8 septembrie, creştinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în popor drept sărbătoarea Sfânta Maria Mică. Toate femeile care poartă acest nume sfânt, Maria, sau derivate, dar şi bărbaţi, îşi celebrează astăzi onomastica. Nu toţi  ştiu însă  şi care este semnificaţia numelui.

Maria este cel mai răspândit şi mai drag nume, folosit de credincioşii ortodocşi, deoarece astfel s-a numit Maica Domnului, Fecioara Maria, mama cea după trup a Mântuitorului nostru, Domnul Iisus Hristos.

Citește și: mesaje de Sfânta Maria

 Cel mai popular prenume feminin îşi datorează larga răspândire pe toate continentele, în primul rând, celebrului personaj biblic. În ce priveşte etimologia numelui, lingviştii au propus atât de multe variante încât este greu de făcut speculaţii.

 Cei mai mulţi dintre experţi sunt însă de acord că Maria provine de la numele ebraic Maryam,  care însemnă picătura de mare sau, într-o variantă latinizată, stea de mare.

 Însă sunt guri care spun că de fapt Maria nu provine din ebraică ci din egipteană şi că de fapt ar însemna “aleasa, iubita de Amon” (Amon era regele zeilor la vechii egipteni). Acestea sunt diverse traduceri şi interpretări ale numelui Maria, dar pentru noi, cei creştini, Maria înseamnă “aleasa, iubită de Dumnezeu”.

 Pentru orice fată sau femeie este o binecuvântare să poarte acest sfânt nume, ce arată dragoste, ocrotire şi smerenie, căci doar cel simplu, iubitor şi smerit poate fi îndrăgit şi iubit de cei din jur. „Iubirea! Este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului pentru a urca până la El.” – Michelangelo Buonarotti.

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

 Persoana botezată cu acest nume se bucură de popularitate încă de la cea mai fragedă vârstă. Ea ştie să se facă plăcută şi să devină cunoscută în primul rând datorită adaptabilităţii sale. Are talentul nativ de a-şi modela comportamentul în functie de situaţie.

 Maica Domnului este pentru creştini icoana dragostei fără sfârşit, ea rugându-se fără încetare pentru noi, oamenii. Este o pildă vie de sfinţenie, de bunătate şi smerenie.

Citește și: Ce nume de fete și băieți se sărbătoresc de Sfânta Marie și nume derivate de la Maria

 Sărbătorile cele mai importante închinate Maicii Domnului sunt: Naşterea Maicii Domnului (numită popular Sfânta Maria mică) – 8 septembrie; Intrarea în Biserică a Maicii Domnului – 21 noiembrie; Bunavestire – 25 martie; Adormirea Maicii Domnului (numită popular Sfânta Maria Mare) – 15 august.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni Apostolul îi adresează lui Timotei două dintre epistolele sale cuprinse în Noul Testament și îl pomenește în alte două epistole. În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea