Rămâi conectat

Politică Administrație

La loc comanda! PNL promite că va schimba legea astfel încât primarii să fie aleși din două tururi de scrutin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL a adoptat sâmbătă, la Liga aleșilor locali ce se desfășoară la Brașov, o rezoluție privind alegerile locale. Aceștia promit că vor schimba legislația pentru ca primarii să fie aleși din două tururi de scrutin, imediat ce vor avea majoritatea parlamentară.

alegeri localeReamintim că Noua lege a alegerilor locale abia a fost modificată și promulgată, în sesiunea parlamentară trecută.

„PNL reafirma sustinerea pentru alegerea primarilor in 2 tururi de scrutin. Majoritatea a dat dovada de un profund dispret pentru procesele democratice si PNL se angajeaza sa reintroduca alegerea in doua tururi de indata ce va avea majoritatea parlamentara”, a declarat Mihai Voicu, presedintele Comisie de Cod electoral.

REZOLUȚIE

Având în vedere:

1. Adoptarea noii legislații cu privire la alegerile locale, parlamentare și a legii finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale;

2.Susținerea pe care Partidul Național Liberal o acordă fără rezerve unei competiții electorale democratice în care majoritatea cetățenilor dintr-o comunitate locală trebuie să decidă cu privire la administratorul acelei comunități;

3. Necesitatea ca milioanele de cetățeni români din străinătate să beneficieze de o reprezentare parlamentară corectă.

PNL adoptă următoarea rezoluție:

Partidul Național Liberal își reafirmă susținerea pentru modalitatea de alegere a primarilor prin vot direct de către cetățeni, în două tururi de scrutin. Am susținut această modificare a legii în cursul dezbaterilor parlamentare însă majoritatea PSD-UNPR-ALDE a dat dovadă de un profund dispreț față de principiile democratice și a respins propunerea PNL.

Vom susține în continuare acest principiu și, mai mult decât atât, PNL se angajează să reintroducă alegerea primarilor în două tururi de scrutin deîndată de va avea o majoritate parlamentară.

Partidul Național Liberal constată, încă o dată, că PSD îi consideră dușmani pe compatrioții noștri din diaspora. Tergiversarea legii votului prin corespondență sau intenția de a le introduce o serie de taxe sunt exemple concrete ce vin să releve comportamentul PSD. Majoritatea parlamentară controlată de acest partid a împiedicat o justă reprezentare parlamentară a diasporei prin respingerea amendamentului PNL prin care circumscripția electorală a românilor cu domiciliul sau reședința în străinătate ar fi urmat să fie reprezentată de 8 deputați și 4 senatori.

PNL a depus un nou proiect de lege cu privire la dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora și ne exprimăm speranța că toate forțele politice parlamentare vor da dovadă de rațiune și vor vota noua propunere a liberalilor. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea