Rămâi conectat

Actualitate

La început de 2023, asigurările RCA se scumpesc din nou

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

La început de 2023, asigurările RCA se scumpesc din nou

Noul an vine cu vești proaste pentru șoferi! Poliţele de asigurare obligatorie se scumpesc la început de 2023. Autoritățile au majorat contribuțiile pe care firmele de asigurări trebuie să le vireze la fondul de garantare a asiguraților după falimentul City Insurance.

Veşti proaste pentru şoferi. Poliţele RCA se scumpesc la început de 2023. De exemplu, un șofer încadrat la clasa B8 a plătit pe o poliță RCA încheiată în data de 22.12.2021, pe durata de un an, suma de 413 lei.

Simulările realizate de Economedia au arătat că același șofer va plăti şi cu 40% dacă vrea acum să încheie o nouă poliță RCA pentru un an.

Cea mai ieftină ofertă pentru acest șofer este de 614 lei, la Euroins, noul lider al pieței, urmată de o ofertă de 672 lei de la Axeria, una din companiile intrate recent pe piață, chiar în urma falimentului City, și de o ofertă de 674 lei de la Grawe.

Spre comparație, ofertele de la companii precum Omniasig, Asirom și Allianz sunt chiar și duble față de cea mai ieftină ofertă, respectiv: 1.347 lei, 1.033 lei și 996 lei.

În plus, anul 2023 va veni cu noi scumpiri la RCA, deoarece va crește din nou contribuția virată de firmele de asigurare la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), entitatea care plătește daunele păgubiților rămași în urma falimentelor de asigurări.

sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade Meteorologii ANM au emis marți, 18 iunie 2024, o atenționare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat, valabilă pentru ziua de miercuri, 19 iunie, în Alba și alte zone din țară. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea